top of page

Raid des Monts d'Ardeche - 28-30 juni

Afgelopen weekend streden 2 Beachbikers in de Franse Ardeche onder tropische omstandigheden in de titel vermelde 3-daagse verspreidt over 4 ritten.

Björn die vorig jaar het eindklassement won bij de masters 40+ deed er zijn rentrée na een lange blessure en Milan vond er een geliefkoosd parcours terug met vele technische passages.

Op vrijdag 28 juni was er de eerste etappe die door de tropische hitte 4 km werd ingekort. Hier kon Milan al naar een 4e plaats rijden. Björn kende pech en verloor veel tijd en strompelde zo naar de finish op een 30e plaats.

Op zaterdag 29 juni stonden er 2 etappes op het programma met in de voormiddag een lange klimdag over 52 km en zo'n 1700 hm en 1000 dalende meters. Hierin werd Milan knap 2e en jammer genoeg moest hij slechts de duimen leggen op een tegenstander die vrijdag niet meereed maar de Franse zijn chauvinistisch en passen hun eigen reglementen toe.

Björn kende de naweeën van de pech en het vele wandelen van gisteren en werd 31e.

In de namiddag stond er een dalende etappe op de menu met zo'n 1600 dalende meters en 600 positieve meters. Het begin was vooral naar beneden maar op het einde kregen we toch nog 2 mooie klimmetjes geserveerd zodat het toch ook nog een pittige namiddag werd over 35 km.

Milan werd hier 7e en Björn 13e.

Zondag was de laatste etappe een soort tijdrit met groepstart van ongeveer 10 man vanaf de laatste plaats tot de 11e plaats. En de top 10 streed individueel.

Terug een mooie etappe met technische passages in terug tropische temperaturen. Milan moest hier zijn 2e plaats verdedigen in het klassement en dit lukte en zo werd hij 2e in de eindstand en eerste senior. In de tijdrit werd hij 4e.

Björn werd vandaag 14e en 19e in de eindstand. Bij de masters 40+ werd hij wel pas 6e.

Foto's:

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page