top of page

Oefenwedstrijd te Oostende

Bijgewerkt op: 8 jul. 2022

Afgelopen zondag 26 juli stond er een oefenwedstrijd op het programma in de, wat we dachten, afbouwende Corona tijden. Jammer genoeg draait het anders uit en tijdens de wedstrijd kregen we te horen dat de maatregelen terug verscherpt worden, dus sport in competitie wordt terug moeilijker tot onmogelijk.

De oefenwedstrijd van Oostende was een organisatie van Cycling Vlaanderen maar het waren de Beachbikers die het parcours opbouwden en instonden voor begeleiding en parcours beveiliging.

Door de Corona maatregelen hadden we wel beperkt materiaal ter beschikking zodat opbouwen zonder nadars een hectische onderneming werd en hierdoor moesten we het parcours korter houden als voorzien. Toch konden we een leuke en zware omloop voorschotelen.

Het minpuntje was misschien wel een povere bezettingsgraad om een wedstrijd af tewerken op het Schorre van Oostende. (één van de opmerkingen van de wegblijvers was dat Oostende ver ligt van Antwerpen en Limburg maar er wordt vergeten dat we als West-Vlamingen al 30 jaar naar die kanten zonder morren trekken)

De dag begon met de miniemen en aspiranten en als afsluiter was er de -40 jarigen samen met de juniors en de +40 jarigen met de nieuwelingen zodat elke categorie aan zijn trekken kwam.

Van onze eigen Beachbikers stond bij de -40 jarigen Milan aan de start en bij de +40 jarigen stonden Rik, Jurgen, Björn en Jeffry aan de start.

Bij de -40 werd Milan 16e.

Bij de +40 won Björn, werd Jurgen 4e, Jeffry 5e en Rik moest in zijn eigen woorden (onkunde) opgeven.

Foto's: (fotocredit Patje Cosyn - www.cyclingeye.com)

223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page