Beach Challenge - Knokke

In Knokke stond vandaag al voor de 8e keer de Beach Challenge op het programma. Deze wedstrijd was dan ook de laatste van het mountainbikekustcriterium. Björn en Joyce waren al zeker van de overwinning dus konden ze behoorlijk 'relax' aan de start verschijnen. Relax is misschien niet direct het juiste woord want Knokke staat gekend als het zwaarste strand van ons land. Het losse zand is er losser of ergens anders en het harde zand is precies een matras om op te rijden.

Gevolg is dat alleen de sterksten vooraan in de uitslag staan.

Kort na de start reden er direct 8 man weg met daaronder Sven Nys, Kris Lapere, Nico Berckmans en Björn Rondelez.

Deze kopgroep bleef samen tot kort voor het Zwin. Daar reden Berckmans en Commeyne weg en in de loopstrook kon Björn naar de leiders toelopen.

Kort daarna in de nieuwe passage van de Beach Challenge in de polders schudde Björn aan de boom zodat enkel Berckmans nog kon volgen.

Zij bleven dan ook de ganse wedstrijd op kop en konden steeds een grotere voorsprong bijeen fietsen. Op 4 km van het einde kon Björn definitief Berckmans achteruit wijzen om met een kleine halve minuut voorsprong te winnen. Sven Vanthourenhout werd 3e op 4 minuten! In de top 30 nog 2 andere Lingier-Versluys renners. Nicolas Vermeulen werd 13e en Bart Vanhecke 29e.

Bij de dames was het ook een succes voor onze ploeg want Debbie won voor Joyce. Een mooie dubbelslag en meteen de eerste 2 zeges van het jaar.

In de 27 km reed Nicolas Verschooren voor het eerst om een wedstrijd te winnen maar finaal moest hij afhaken om toch 3e te worden op deze afstand.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square