WB Marathon te Gran Canaria

De 1ste manche van de World Cup mountainbike marathon op gang geschoten op Gran Canaria.

Klokslag 11u vertrokken ruim 300 deelnemers vanuit Sioux City, een nagebouwd Indianendorp temidden het ruwe gebergte van het eiland.

De eerste schifting zou pas beginnen toen de renners na ongeveer 4km autosnelweg, terug de onverharde beklimmingen opzochten.

Vooraan alle favorieten waaronder Ramses Bekkink die de forcing voerde, de Columbiaan Paez, Thomas Dietsch en deBertolis. Een lang gerekt peleton van zo'n 100 man. In 29 ste positie Nicolas Vermeulen. Bart van Hecke een tiental plaatsen verder. Bjorn moest nog onder stoom komen, door het lange wachten in de startzone.

Toen de renners na ongeveer 25 min. terug de startzone indoken om aan de grote lus te beginnen waren Nicolas, Bart en Bjorn al verschillende plaatsen vooruitgeschoven.In dit stuk zou Nicolas lekrijden. Gelukkig werd hij vlug verholpen dmv een ander achterwiel. Dank aan de assistentie van vader Willy.

Nicolas zou verder gespaard blijven van pech. Bart daarentegen zou alle pech van de wereld kennen... in totaal driemaal lek.

Ondertussen was ploegleider Frederik met de moto onderweg naar het hoogste punt van het parkoers om daar onze renners de nodige assistentie te verlenen. Het weer was ook al wat veranderd in lichte miezelregen.Voor de renners ideaal om het beste van zichzelf te geven. Voor begeleiders... bibberen.

Op de top kwam Nicolas in 15de positie door, Bjorn een kwartier later. Het was bang afwachten op de komst van Bart. Al vlug bleek hoe dit kwam. Met een compleet lege achterband reed hij de Shimano-stand binnen waar hij terstond gedepanneerd werd met een nieuw XTR wiel. De ontgoocheling was toen al op zijn gezicht af te lezen. Begrijpelijk.

Uiteindelijk zouden Nicolas en Bjorn nog verder oprukken en respectievelijk de 11de en de 17de plaats bemachtigen!

Een onverhoopt resultaat zo vroeg op het seizoen.

Jammer voor Bart, hij kon zijn uitstekende forme niet omzetten in een mooie uitslag. Pech behoort nu eenmaal bij deze sport. Maar neem van Frederik aan dat hij in de volgende wedstrijden terug het beste van zichzelf zal geven.

Uitslag :

1. Leonardo Paez (Col) 3.27.24

2. Thomas Dietsch (Fra) 1.01

3. Alban Lakata (Oos) 3.25

4. Marzio Deho (Ita) 3.37

5. Massimo De Bertolis (Ita) 4.46

6. Gilberto Simoni (Ita) 8.35

7. Roman Peter (Zw) 9.10

8. Ivan Rybarik (Tsj) 9.57

9. Frank Schotman (Ned) 10.14

10. Oriol Morata (Spa) 11.04

11. Nicolas Vermeulen 11.30

17. Bjorn Rondelez 15.28

64. Bart Van Hecke 35.30

Uitgelichte berichten