Raid Hautes Fagnes Malmedy

Vermeulen superieur in marathon van Malmedy, Rondelez 2de.

Met meer dan 1200 stonden ze deze morgen aan de start van wat ze noemen de mooiste marathon van Belgie, de Raid Hautes Fagnes over 105km.

De koers werd meteen hard gemaakt toen Ramses Bekkink op de eerste helling van de dag stevig doortrok, enkel Nicolas Vermeulen kon volgen. Na 10km kwam ook Bjorn Rondelez aansluiten bij de 2 koplopers. Lang bleven de 3 niet samen, bij km 15 ging Vermeulen er alleen vandoor, op zijn Scott Spark kon hij snel de kloof uitdiepen op Ramses die op zijn beurt zich afscheidde van Rondelez. Aan de meet had Vermeulen 7 minuten voorsprong op het duo Rondelez-Bekkink. Rondelez die in de laatste km terug kon aansluiten bij Bekking moesten uiteindelijk sprinten voor de 2de plaats, op de fotofinish kon je niet uitmaken wie 2de werd, dit na 105 zware kms! Een sportieve beslissing werd het: beiden 2de en winst bij de masters.

Mindergoed verging het vandaag Kris Herstens, aanvankelijk mee vooraan werd hij niet gespaard van pech, 3 maal reed hij lek waardoor hij een goede klassering kon vergeten. Coddens en Verschoore eidigden vandaag verder op in het pak.

Vermeulen: ik voelde me echt sterk vandaag en op mijn Scott Spark fully kon ik in de afdalingen makkelijk wegrijden van Bekkink.

Rondelez: deze 2de plaats doet me enorm veel deugd, de afgelopen maand begon ik aan mezelf te twijfelen maar vandaag kwam hopelijk een einde aan al de tegenslagen van de voorbije maanden, ik werd niet gespaard van pech, kwetsuren en ziekte. Met dit resultaat kan ik wat relaxer naar de 2 komende wereldbekers marathon vertrekken komende maand.

Uitgelichte berichten
Recente berichten