Versluys Ostend Beachrace

Winst voor Brentjens en Vanderbeken.

Hertsens grijpt naast grote zege.

Door de slechte weersvoorspellingen besliste de organisatie om de wedstrijd met 1 ronde in te korten. Brentjes, Paulissen en co gingen zo van start voor een 34km zware koers.

De winst ging naar Olympisch kampioen Bart Brentjens, voor Hanseeuw. Roel Paulissen werd 4de. Eerste Lingier-Versluys renner werd terug Peter Coddens met een 7de plaats.

De morele winnaar van de dag is echter onze Kris Hertsens, in de laatste ronde aan het keerpunt in Middelkerke ging hij er alleen vandoor en nam snel een 200tal meter voorsprong, tot hij op een 3 tal km voor de aankomst rechtdoor reed waar hij de zeedijk opmoest. Kris was er kapot van, zo dicht bij....

Met de strake wind brak de koers pas open op het einde van de 1ste ronde. Kevin Van Hovels was de eerste die een aanval plaatste, een 5 tal renners waaronder Brentjens en Paulissen.

De Lingier-Versluys renners Coddens, Hertsens, Verschoore, Rondelez en Lammertyn waren zo op achtervolgen aangewezen.

In de 2 ronde tegen de wind in naar het keerpunt in Middelkerke waren er nog aanvallen van Brentjens, Van Hoovels en Hanseeuw. Telkens was het een maat voor niets en ook onze jongens konden na mooi teamwork weer aansluiten in de kop van de wedstrijd.

In Middelkerke aangekomen bestond de kopgroep uit een man of 20.

Na het keren van het Casino bij het opgaan van het strand was het Kris Hertsens die een splijtende demarrage plaatse, niemand kon op dat moment reageren en Kris nam snel een 100tal meter voorsprong. De golfbrekers nam Kris met de nodige risico's waardoor hij zijn voorsprong kon verdubbelen bij het binnenrijden van Oostende.

Aan de bevoorrading op een 3tal km van de aankomst reed Kris domweg rechtdoor waar hij nog een lus moest maken over de zeedijk. De achtervolgers hadden zo meteen hun achterstand weg gewerkt. Kris volledig ontmoedigd van zijn fout had de moraal niet meer om nog aan te sluiten en te strijden voor een dichte ere plaats, hij bolde zwaar ontgoocheld als 14de over de meet, DRAMA alom!!

Peter Coddens deed het terug uitstekend met een 7de plaats, zo blijft hij stevig in de Top 5 genesteld van het Kustcriterium.

Ook Nicolas Verschoore kon zich in de top 10 fietsen met een 9de plaats.

Bjorn Rondelez eindigde 15de en Geert Lammertyn 21ste.

Pattyn wat ziekjes was goed voor een 30ste plaats.

In wellicht zijn laatste wedstrijd in de kledij van Lingier-Versluys werd Hans Planckaert 135ste.

Hans zijn contract werd niet verlengd en vindt voor 2008 onderdak bij een jonge ambitieuze West Vlaamse formatie.

Via deze willen we hem nog eens bedanken en wensen hem alle succes toe bij zijn nieuwe ploeg.

Ook Joyce Vanderbeken is bezig aan een van haar laatste wedstrijden voor het Lingier-Versluys team, zij trekt naar de zelfde ploeg als Hans waar ze als 'kopvrouw' zal worden uitgespeeld. Ook haar wensen we het beste toe en bedanken we haar voor de vele overwinningen die ze ons team bezorgde in de afgelopen 3 jaar.

Ook in de Versluys Ostend Beachrace wist ze terug als eerste de aankomst meet te passeren, echter was het deze maal iets moeilijker, lang zag het ernaar uit dat de Nederlandse Merel Koenen op weg was naar winst tot zij lek reed.

Uitslag heren:

1. Bart Brentjens

2. Jelle Hanseeuw

3. Kevin VanHoovels

4. Roel Paulissen

5. Rudi Van Houdts

6. Kris Henderieckx

7. Peter Coddens

8. Vermoote Geert

9. Verschoore Nicolas

10. Vervecken Bert

11. Lapere Kris

12. Maes Geoffry

13. Rood Bram

14. Kris Hertsens

15. Bjorn Rondelez

21. Geert Lammertyn

30. Bart Pattyn

42. Michel Wynsberge

135. Hans Planckaert

Uitslag dames:

1. Joyce Vanderbeken

2. Nel Vandamme

Uitgelichte berichten
Recente berichten