Blankenbergse Strand en Duinen Race

Voor het eerst stond het peloton aan de start van een strandrace in Blankenberge. Met zo'n 600 waren ze voor de 29 of 54 km.

Slechts 2 renners hier aan de start van het Lingier Versluys Team. Met name Nicolas Vermeulen en Björn Rondelez. De overige renners stonden aan de start van de Duo Raid in Bredene, gesponsord door onze sponsor Versluys zodat we daar niet konden ontbreken.

De organisatie was voor de eerste keer eigenlijk perfect. Mooi parcours over het strand, dijk en een stukje door de verharde paadjes door de duinen. Enkel de lange trap naar beneden viel niet in de smaak van de deelnemers.

De renners konden ook niet vals spelen in de startboxen. Net als onze wedstrijd in Oostende moesten de deelnemers eerst inchecken in de startbox en konden zo naar hun plaats gaan. Dus geen 50 renners die 3 minuten voor de start nog op de eerste rij komen staan. Hierdoor geen valse start, in tegendeel, de start werd 1 minuut te vroeg gegeven en de renners bleven nog eventjes staan.

De start ging richting Oostende en het strand lag er nog behoorlijk zwaar bij. Slechts een 2-tal kilometer voor de eerste hindernis, de dijk waar we eventjes op en af moesten. Hier kwam Chico Berckmans als eerste boven en kregen we nadien de eerste en definitieve scheur in het peloton. Björn en Nicolas overleefden deze schifting. De volgende hindernis was een passage naar de dijk waar we onder moesten en dan volgde een bocht van 180° om zo naar boven op de dijk te rijden. Hier reed Chico weg en kon Nicolas slechts als enige volgen.

Björn probeerde nog de kloof te dichten maar tevergeefs. De vogels waren gaan vliegen en dit na 3 km wedstrijd. Na de 2 leiders volgde een groep van 8 met hierin o.a. Björn, Joris Massaer, Kevin Vanhoovels, Geoffrey Maes.

Kevin Vanhoovels bleek in deze groep één van de sterkste want hij reed vlot door het zand en kon ze telkens een kloof slaan. Pas in de voorlaatste ronde van 4 raakte hij weg en reden Björn, Maes, Himpens en Henderickx voor een 4e plaats.

Ondertussen speelde Chico brommer en had Nicolas de grootste moeite om hem te volgen. Enkel de laatste ronde kon Nicolas eventjes afscheid nemen van hem door een stuurfout maar Chico kon toch winnen met een kleine halve minuut voorsprong. Nicolas werd toch knap 2e en behaalde de eerste podium plaats van dit strandseizoen voor de ploeg.

Ondertussen had Björn gegokt met parcours keuze op het keerpunt in Zeebrugge en kon hij een beslissende kloof slaan voor de 4e plaats. Hij kwam zelfs nog sterk terug op Vanhoovels maar meer dan een 4e plaats zat er niet in. Toch knap na een winter van kommer en kwel.

Samen met de strandrace van De Haan was er een klassement over de 2 wedstrijden dat gewonnen werd door Berckmans voor Maes. Nicolas wordt hier 3e

Uitslag:

1) Nico Berckmans

2) Nicolas Vermeulen

3) Kevin Vanhoovels

4) Björn Rondelez

5) Geoffrey Maes

6) Maarten Himpens

7) Kris Henderickx

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

De Kust Trail wordt opnieuw uitgesteld tot de Covid crisis het toelaat om terug mensen samen te brengen.