Duo Race Bredene

Onder een stralende zonnehemel werden deze middag 150 duo's op gang geschoten voor 3 ronden met in totaal een 40tal kms.

Met 6 Lingier-Versluys Beachbikers op kop werd meteen de toon voor de rest van de race ingezet. Kris Hertsens en Peter Coddens / Bart Pattyn en Nicolas Verschoore / Bart Van Hecke en Niek Lingier.

Halfweg de eerste ronde ging het voor Niek iets te snel en liet hij tactisch dan een gaatje vallen zodat slechts enkelen nog de jump naar onze 2 leidende duo's konden maken. Hierbij geen duo's maar enkelingen, die het niet vatten dat zo'n wedstrijd met 2 wordt gewonnen of verloren. Bart Van Hecke die de benen had om de eersten te kunnen volgen deed wat hij moest en bleef bij zijn teamgenoot. Zij vormden een achtervolgende groep met een duo of 4.

Niek en Bart die in deze achtervolgende groep het werk overlieten aan de andere duo's, konden zich zo wat sparen zodat ook de kloof met hun 4 teamgenoten vooraan gerust stellend groot werd.

Kris, Peter, Bart en Nicolas bleven wijselijk met zijn 4 samen om er uiteindelijk in de sprint over te beslissen wie van hen vandaag ging winnen. Peter en Kris gingen nipt hun teamgenoten vooraf.

Ondertussen was ons 3de team fel in strijd voor de 3de plaats. Op de technische stroken in het terugkeren reed Niek voorop en kon zo een kleine kloof slaan door de trappen op te rijden waar de andere van de fiets moesten, Bart die sterkste was kon in één ruk alleen het gat naar Niek dichten en zo klopte hun plannetje om van de rest weg te rijden. Bart nam Niek op sleeptouw in het laatste gedeelte, lieten de andere duo's niet meer terug aansluiten en vervolledigden zo het podium.

Winnaars Peter en Kris:

We hadden al een tijdje onze zinnen gezet op de duoraid in Bredene. Met minder dan winst wilden we geen genoegen nemen. Aanvankelijk was het plan om meteen het hazenpad te kiezen, maar nadat we beiden enkele malen hadden aangevallen zagen we al snel dat alleen wegrijden niet mogelijk was. Dan maar in groep naar het keerpunt in Oostende. Na het keren legde Kris er stevig de pees op wat goed was om met enkelen af te scheuren van de rest. De duo's Kris - Peter en Nicolas Verschoore - Bart Pattyn vormden samen met Kris Lapère (die om onduidelijke redenen zijn partner achterliet en ervoor koos om zijn eigen wedstrijd te rijden) de vijfkoppige leidersgroep. De vier Lingier-Versluysrenners werkten goed samen en konden uiteindelijk een voorsprong van vier minuten uitbouwen. Gezien de leidende duo's echt aan elkaar gewaagd waren draaide de wedstrijd op een sprint uit waarin uiteindelijk Kris en Peter zich met een kleine voorsprong door het mulle zand over de finish worstelden. Even later kwam het volgende Lingier-Versluysduo Niek en Bart Vanhecke over de finish waardoor zo het volledige podium werd ingenomen door het Lingier-Versluysteam! Hopelijk mag dit een voorteken zijn voor een succesvol jaar voor onze ploeg.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

De Kust Trail wordt opnieuw uitgesteld tot de Covid crisis het toelaat om terug mensen samen te brengen.