Raid des Hautes Fagnes - Malmedy

Eindwinst voor Nicolas Vermeulen in EBMC challenge.

Nicolas Vermeulen wint het eindklassement van de EBMC challenge, die bestaat uit de 3 meest prestigieuze marathons van België. Cimes des Waimes, Ardennes Trophy en de wedstrijd vandaag te Malmedy Le Raid des Hautes Fagnes waar Nicolas vandaag 2de eindigde na Ramses Bekkenk.

Na zijn overwinning in de Ardennes Trophy stond Nicolas aan de leiding en mocht vandaag in de gele leiders trui van start gaan. Het was vooral uitkijken dat Al Thijs niet voor hem eindigde, hij stond tenslotte maar op 22 seconden.

In de eertse lange steile klim was het Ramses die de debatten opende, Vermeulen en Al konden als enigsten volgen.

Ter hoogte van Ferme Libert voerde Nicolas Vermeulen de leiding , gevolgd door Bekkenk. Al Thijs moest dan al de rol lossen, een sterk gestarte Bart Van Hecke kon even het tempo van Al Thijs volgen maar naar mate de wedstrijd vorderde begon Bart te voelen dat hij nog niet volledig hersteld is van zijn voedsel vergiftiging, en moest nog heel wat plaatsen toegeven tot plaats 11.

Kris Hertsens, die wat trager gestart was kon zich mooi opwerken in de race en eindigde 8ste.

Uiteindelijk won Ramses overtuigend de wedstrijd voor de man in het geel Nicolas Vermeulen en Joris Massaer.

Bjorn Rondelez; nog vorig jaar 2de, was terug sterk gestart maar na een 10tal km kwam hij onzacht in aanraking met een boom en liep daarbij een whiplash op.

Nicolas: Ik heb veel afgezien vandaag, de wedstrijd was zwaarder en

ongeveer 10 km langer dan in 2007. Ik heb dan ook veel afgezien vandaag.

De eerste 2 uur kon in het tempo van Ramses volgen maar voelde dan al

dat hij een tikkeltje te rap ging voor mij, maar ik bleef zolang mogelijk bij

hem om zo de kloof op de geloste Al Thijs zoveel mogelijk uit te diepen,

waar ik ook op het einde mooi in slaagde. Ik ben fier op de eindwinst in

deze challenge, ook om vandaag met de gele leiders trui te mogen rijden

was aangenaam.

Uitslag 115km

1. BEKKENK Ramses 5:09:16

2. VERMEULEN Nicolas 5:14:19

3. MASSAER Joris 5:19:07

4. AL Thijs 5:21:14

5. CLAES Frans 5:24:31

6. HENDERIECKX Kris 5:29:51

7. JACOBS Gody 5:29:51

8. HERTSENS Kris 5:34:46

9. MAES Geoffry 5:36:23

10.LAPERE Kris 5:38:40

11.VAN HECKE Bart 5:40:33

...

16.CODDENS Peter 5:46:35

Eindklassement EBMC

1. VERMEULEN Nicolas 11:50:09

2. AL Thijs 11:57:25

3. BEKKENK Ramses 11:59:22

4. HENDERIECKX Kris 12:22:48

5. JACOBS Gody 12:25:47

6. CLAES Frans 12:30:41

7. HERTSENS Kris 12:36:23

8. VAN HECKE Bart 12:42:24

9. LAPERE Kris 12:46:55

10. LENNERTZ Sam 13:15:35

Kris: De startklim reed ik op 80% naar boven en er reden maar een 15 renners voor me. Ik riep halfweg nog Nicolas toe dat hij ze moest laten afzien.

In de eerste afdaling reed ik nog wat bikers voorbij en de daaropvolgende klim zat ik bij Bomans, Houben en Niels Boon. We reden slechts 50m achter Massaer, Lapere, Jacobs, Claes, Al en Henderieckx. Bekkenk en Vermeulen waren al wat verder voorop.

Ik voelde me goed dus reed ik de volgende klim voorop. Enkel Niels Boon volgde. We reden samen Lapere voorbij, die lek stond, en kwamen zo aan de eerste bevoorrading bij Ferme Libert. 200m voor ons reden Jacobs en Henderieckx. Ik bleef bij Boon tot er een technische klim volgde en probeerde de aansluiting bij mijn kameraden te vinden. Een steile brandgang bracht me tot op 100m. Kris had me zien aankomen. In de volgende afdaling had ik echt geluk. Kris en Gody (Jacobs) remden plots af en zwenkten naar links. Ik kwam veel te snel af en zag niet dat er een grote rotsblok lag. Remmen kon niet meer en aan 50km/u uitwijken was geen optie. Aan mijn stuur trekken en zo hoog mogelijk springen was de enig mogelijke redding. Voorwiel er net over, achterwiel er net tegen. Landen op mijn voorwiel en enkele meters verder beide wielen op de grond. Ik knalde vol adrenaline die gasten voorbij en we lachten ons nen bult! Het leven zit vol fijne momenten!!

We reden de volgende 40km samen maar Kris was duidelijk beter. Verschillende keren probeerde hij ons tot de limiet te krijgen en uiteindelijk voelde ik lichte krampen komen. Aan de skipiste van Ovifat liet ik ze gaan. Vanaf dan reed ik 10HF trager (max. 150) en kon het genieten beginnen. Op trainingstempo nog een kleine 2 uur door het mooiste deel van België rijden en aan elke bevoorrading je bakske volladen, daar doe je ’t voor.

15km voor het einde kwam ik een moegestreden Bart Vanhecke tegen (ploegmaat). Ik heb hem nog wat bijgestaan, maar zijn tank was echt leeg. Dan maar die laatste prachtige en lekker steile, gladde klimmen alleen oprijden. Wel op klein molentje natuurlijk! Nog een leuk downhilleke en finishen op de 8ste plaats (3de plaats masters) was mijn deel.

Leuk om na een slechte periode terug kracht te voelen. Ik wil de organisatie wel melden dat 115km op dergelijk parcours voor velen echt van het goede te veel is. Toch leek alles organisatorisch goed in orde. Proficiat aan Nicolas! Zo’n klassement op je naam schrijven is gewoon machtig.

Uitgelichte berichten
Recente berichten