BK Marathon - Eijsden

Nicolas Vermeulen maakt favoriete rol waar en pakt Belgische titel.

Nicolas Vermeulen, in zijn 2de jaar bij de elites, heeft zo zijn eerste Belgische titel bij de Elites beet. In afwezigheid van wereldkampioen Roel Paulissen die nog te veel last had van zijn val in de laatste wereld beker, werd Nicolas Vermeulen deze week overal als topfavoriet vernoemd. Dit bleek achteraf geen makkelijk opdracht wist Nicolas te melden. Alle ogen waren op hem gericht tijdens de koers waardoor wegrijden van zijn medevluchters praktisch onmogelijk was. Op het weinig selectief parcours viel de beslissing pas in de laatste 15km toen Nicolas hard demarreerde in een oplopende zandstrook, meteen kon hij een 50 tal meters uitlopen van de dan nog 8 man grote kopgroep. Bas Peter en Axel Bult, in strijd voor de Nederlandse titel, konden met z'n beiden echter het gat weer dichtrijden met in hun kielzog de immers sterke krijger Nico Berckmans.

Nochtans zag het eruit dat 'Chico' het al midden koers moeilijk had met het hoge tempo in de kopgroep, toch moest hij maar in de laatste 10m het hoofd buigen voor de verdiende winnaar Nicolas. Een kroon op een fantastisch seizoen!

Het podium werd vervolledigd met Kevin Vanhovels die 3de werd.

Bij de Elites konden Hans Urkens en Peter Coddens ook op een mooi kampioenschap terugblikken, beiden eindigden nog mooi binnen de top 10.

Bart Van Hecke kende minder geluk, aanvankelijk mee in een 2de groep samen met Hans en Peter gaf later op door een valpartij.

Bij de beloften had Dries Govaerts zich klaargestoomd voor deze titelstrijd, tot over halfweg kon hij zich handhaven in de kopgroep maar begon het toen lastig te krijgen met het hoge tempo (30km/u gemiddeld) en moest uiteindelijk de koplopers laten rijden, zijn titel kansen waren daardoor ook meteen weg want Bjorn Brems kon standhouden vooraan in de koers. Wat later verdween Dries uit de koers.

Volgende week begint Dries aan zijn opleiding in het leger, volgend jaar start hij dan als topsporter bij defensie aan het nieuwe seizoen.

Bij de Masters 1 kon Kris Hertsens lang meestrijden voor de titel toen hij op een 20 km van het einde af te rekenen had met krampen, hij moest genoegen nemen met mooie 3de plaats.

Uitgelichte berichten
Recente berichten