1e Open Clubkampioenschap

Op zondag 30 augustus organiseerden de Beachbikers voor het eerst in hun 5 jarig bestaan een clubkampioenschap. Deze was tevens ook de finale rit van het clublaureaatschap dat 7 manches telde.

Frederik en Erik hadden een parcours uitgezet van net geen 8km op het Schorrepark die naast een startronde 3 maal afgelegd moest worden.

De wedstrijd stond ook open voor niet-beachbikers en in het totaal stonden zonder publiciteit hierrond te maken 26 deelnemers aan de start.

Kort na de start ontstond er een kopgroep met Davy Vanderostyne, Jurgen Vanden Bon en Kevin Debaets. Kort daarna gevolgt door Niek Lingier. Na de startronde en één grote ronde kwam Niek ook aansluiten en hadden we zo een kopgroep van vier. David Osaer probeerde nog aan te sluiten maar slaagde hierin niet meer. Bij de dames reed Nel Vandamme ondertussen op kop. In de tweede grote ronde gebeurden niet veel positie wissels meer maar bij de dames moest Nel Vandamme opgeven met een lekke band en de kopgroep werd ook kleiner door het uitvallen van Davy, dit ook met een lekke band. Vooraan moest Kevin ook afhaken zodat de laatste ronde Niek en Jurgen moesten uitmaken wie er clubkampioen ging worden.

Na 1u06 werd Niek de eerste clubkampioen voor Jurgen die volgde op een 15-tal seconden. Bij de jeugd kwam er een opmerkelijke prestatie van Mathieu Dehaeze die 5e algemeen werd en clubkampioen bij de jeugd. Bij de masters werd Michel Wynsberghe de kampioen en bij de dames An Waterlot.

Bij de niet-beachbikers ging de overwinning naar Dirk Debaenst.

Nadien volgde een barbecue voor de leden waar de verschillende clubkampioenen hun trofee kregen en dat de clublaureaten hun prijs kregen. Van de 7 ritten reden 4 Beachbikers al de ritten. Rik Roels, Pieter Vandorpe, Kenny Vande Walle en David Osaer waren daarmee de logische clublaureaten. Bij de jeugd en dames hadden we ook een prijs en deze was voor Alexander Fockenier en Anne Waterlot.

En na de prijsuitreiking was er nog een speciale prijs voor de Sissie van het jaar. Deze was voor Danny Landschoot voor zijn opmerkelijke prestatie in de Cristalp. Hij reed daar slechts 3 km van de geplande 121 km.

Uitslag

1 Lingier Niek01:06:28seniors 1