Tour de L'Ain VTT

4de in ploegen tijdrit Tour de L'ain

26/06/10

..............................................................................................................................

In de openings etappe van de Tour de L'Ain, een UCI etappe wedstrijd categorie 2 stond er vandaag een ploegentijdrit op het programma.

Het Lingier-Versluys team werd hierin 4de op 35 seconden van de Duitse nationale ploeg die de rit met overtuiging won voor Scott France en BH-Suntour, die slechts 9 en 5 seconden voor hadden op ons team. Onderweg op de éne lange klim die in de proloog zat moest Nicolas wel teamgenoten Kevin en Sebastien laten gaan. Eerst Sebastien op het steile stuk bepaalde het tempo en naar mate het minder steil ging naar de top toe was het Kevin die dan overnam.

Na een spectaculaire snelle afdaling kwamen ze knap als 4de team over de meet.

Nicolas moet vandaag wel een 90 tal seconden prijs geven.

Uitslag ploegentijdrit

1. National team Germany

2. Scott France

3. BH Suntour

4. Lingier-Versluys

.....

Klassement na etappe 1

1 EYRING Andy GER GERMAN NATIONAL TEAM 23:44.244

1 STRECKER Fabian GER GERMAN NATIONAL TEAM 23:44.244

3 CHENEVIER Alexis FRA TEAM SCOTT LES SAISIES 24:09.200 op 24.956

3 BAILLY MAITRE François FRA TEAM SCOTT LES SAISIES24:09.200 op 24.956

5 LEBRETON Pierre FRATEAM BH-SUNTOUR 24:12.709 op 28.465

5 MAROTTE Maxime FRATEAM BH-SUNTOUR 24:12.709 op 28.465

7 VINIT Guillaume FRA TEAM BH-SUNTOUR 24:16.656 op 32.412

8 VAN HOOVELS Kevin BEL LINGIER VERSLUYS TEAM 24:19.382 op 35.138

8 CARABIN Sébastien BEL LINGIER VERSLUYS TEAM 24:19.382 op 35.138

10 BECKINGSALE Oliver GBR GREAT BRITAIN NATIONAL TEAM 24:35.193 50.949

10 KILLEEN Liam GBR GREAT BRITAIN NATIONAL TEAM 24:35.193 50.949

........

26VERMEULEN Nicolas BEL

Chaos in Tour de L'ain

27/06/10

..............................................................................................................................

Wat een mooie etappe kon worden, werd op het einde een complete chaos waar renners plots alle richtingen uit reden en het noorden kwijt waren. Net voor de 2 technische zone reden heel waten renners verloren door de pover markeringen langs het parcours. Na de wedstrijd werd beslist geen uitslag op te maken en het klassement blijft zoals het was na de tijdrit met de 2 Duitsers op kop die vandaag meer dan 8 minuten achterop lagen voor de chaos begon.

Kevin Van Hoovels is een van de renners die zich een mooie klassement aan zijn neus ziet voorbij gaan.

Zonder deze chaos was hij aan het meestrijden voor de leidersplaast in het klassement.

Na de eerste technische zone zaten onze 3 Lingier-Versluys renners nog allen netjes mee vooraan in een 12 koppige leidersgroep.

Op een daarop volgende lange klim konden enkel toppers zich afscheiden, Kevin volgde wat verder in 8st positie, kort gevolgd door Sebastien en Nicolas.

Over halfweg deze lange klim kon Kevin eerst terug aansluiten bij het duo Brems en Schotman om vervolgens zich aan te sluiten bij het leiders duo Beckingsdale - Marotte.

Op een technische loopstrook bergop ging Marotte voorop en maakte Beckingsdale een misstap waardoor hij samen met Kevin wat achterop geraakte op Marotte.

Vanaf dan is Marotte en ook heel wat andere renners beginnen verkeerd rijden met de gekende gevolgen als resultaat.

De laatste etappe morgen zal alles beslissend zijn.

Kevin Van Hoovels wint laatste etappe in Tour de L'ain

28/06/10

..............................................................................................................................

Kevin Van Hoovels die vriend en vijand blijft verbazen wint oppermachtig de laatste etappe in Tour de L'ain en komt slecht 3 seconden tekort voor eindwinst. Sebastien Carabin die in het begin van de koers 2 maal ten val kwam was vandaag constant op achtervolgen aangewezen maar eindigt nog netjes binnen de top 10 en wordt daarmee 2de belofte in het klassement.

Nicolas Vermeulen werd vandaag 13de.

Kevin Van Hoovels die gisteren al meestreed voor de overwinning wou vandaag absoluut een sterke prestatie neerzetten als antwoord op zijn niet selectie voor het EK.

Op de eerste start klim was het een renner van de Duitse selectie die er meteen van onder muisde, Kevin counterde meteen deze aanval. Het werd dan al duidelijk dat Kevin terug over een paar uitstekende benen beschikte en trok alleen stevig door.

Een 10 tal renners konden even later nog net hun wagonnetje aanpikken, onder hen ook Sebastien Carabin en Nicolas Vermeulen.

Na een 3 tal kilometer slaagden de motors die voor reden erin om net zoals gisteren terug de renners op het verkeerde pad te leiden.

Gelukkig bleef het deze keer slecht bij een 200 tal meter verkeerd rijden en kwam alles terug samen.

Onze renners moesten enkele 100den meters goed maken om helemaal terug vooraan te kunnen aansluiten.

Aan de 1ste technische zone passeerde een kopgroep van een 10tal man, Sebastien die dan al 2 maal ten val kwam door Beckingsales volgde alleen op 35 seconden.

Een 2de groep met daarin Nicolas volgde op 1 minuut 20 seconden.

Op 15 kilometer van de meet kon Sebastien in zijn eentje terug aansluiten bij de kopgroep en zette zich direct op kop om het tempo strak te houden, dit manuever beklaagde hij echte rop de volgende helling waar hij teru de rol moest lossen.

Op 5 kilometer van de meet op een stuk vals plat versnelde Kevin van de kop af en nam al snel enkele meters, het sein om vol door te trekken.

Zijn voorsprong liep in de laatste kilometers op tot een 15 tal seconden, maar een misingeschatte bocht, waar Kevin te snel inging deed een 5tal seconden af van zijn voorsprong. Deze 5 seconden kwam Kevin aan de meet te kort om als eindwinnaar deze chaotische Tour de L'ain af te sluiten.

Kevin won wel overtuigend de rit met een 6 tal seconden voorsprong.

Na een 3de plaats in de Tour de France, terug een 3de plaats in een sterk internationaal bezette etappe wedstrijd, dit op 3 seconden van de winnaar en met slechts 3 honderdsten van een seconde op Maxime Marotte die 4de werd.

Kevins volgende doel wordt nu het BK midden juli.

Sebastien die vandaag grotendeels alleen tegen een sterke kopgroep streed reed een sterke koers en kon in de finale nog enkele renners inhalen en finisht vandaag 6de. Goed voor een 6de plaats in het algemeen klassement en 2de belofte.

Nicolas Vermeulen, die last ondervond van hooikoorts, kon niet meestrijden vooraan de koers maar het veel klim werk deed hem wel goed in het vooruit zicht van de komende weken.

Zie onderaan voor de rituitslag en eindklassement.

Uitgelichte berichten
Recente berichten