Cape Epic (Z.A.)


Absa Cape Epic 2011 “The Magical Untamed African MTB Race”

Door Danny

Woordje vooraf.

Na een koude en natte winter, waarin we moesten trainen, trokken Erik en ikzelf voor de 2de maal naar Zuid Afrika. Deze keer waren we op tijd vertrokken en logeerden in het mooie Belmonte guesthouse te Paarl. Daar had Dirk Rossi, mister Cape Epic himself, voor gezorgd. Hij heeft al vanaf de eerste editie deelgenomen en ook allemaal uitgereden, met zelfs podiumplaatsen bij de masters als resultaat. Zijn teamgenoot, Beachbiker Michel, wist waaraan hij toe was. De guesthouse was precies een Belgisch bastion, want alle kamers zaten vol met Belgische bikers, waaronder nog enkele Beachbikers. (Kevin & David, Klaas & Inne). Yves & Christophe zaten in een ander guesthouse verderop en Alain en Erwin verbleven in Kaapstad. Om de beentjes een beetje los te werken gingen we op stap met de andere bikers en ontdekten super mooie mtb paadjes. Zeker, als locale biker Chris, ons vergezelde en ons het Paarl parcours toonde. Ik reed zelfs een beetje trager naar boven, om maximaal te kunnen genieten (het zou ook kunnen dat ik niet beter kon zulle!) Ook onze Trial wereldkampioen Kenny Belaey reed mee en zag dat het goed was. ‘s Avonds was het leuk toefen in Paarl, lekker eten en dan een wandeling van een half uur naar ons logement, dit met een klim op het einde, waarvan je broek afzakt. Maar Bob “you have a beautiful smile” en Ed “den bergloper” zorgden voor genoeg afleiding. Er werd ferm wat afgelachen, nu het nog kon!

Op zaterdag 26 maart was het inschrijven te Waterfrond. Een zeer mooi plaatsje in Kaapstad, waar we de andere Beachbikers tegen kwamen en samen een terrasje deden. Het sein voor Erik om “Sharky” de haai te voorzien van een zonnebril. Als je de Brugse “Daffy duck” van een bril voorziet, kan je Sharky niet vergeten hé! Dan nog even naar de plaats van de proloog te Tokai Forest, waar het vol zat van de bavianen. (er gingen geen spiegels hé!) De hoofdbaviaan, gaf direct een sein aan zijn lotgenoten om te supporteren voor de Beachbikers XL. Zouden er gelijkenissen zijn?

Zondag 27 maart. Proloog 27 km en 750 hm.

Wij, de XL’en hadden geluk. Wij konden starten om 7u45’, zodat we nog geen last hadden van de warmte. Het parcours was gewoon subliem. Steile klimmetjes, singel tracks op en neer en vette afdalingen. Het was gewoon lastig rijden, want wij wilden constant onze vingers aflikken van al dat lekkers, maar concentratie was toch zeker aan te raden. Dit hebben we gezien een paar uur later, wanneer verschillende bikers spontaan op hun gezicht gingen, bij het nemen van één van de talrijke obstakels! De overige Beachbikers reden een meer dan verdienstelijke race. Enkel een zieke Michel had een zeer slecht gevoel, maar ziek rond rijden op een parcours als dit, is alles behalve leuk!

Dan nog een reisje van 2,5 uur in een oververhitte bus naar Tulbach en we konden in het tentenkamp te Saronsberg Wine Estate. De temp was intussen 36°c geworden ( das warm weie!!)

Maandag 28 maart. Stage 1 Saronsberg – Saronsberg 89 km en 2050 hm.

De geruchten deden de ronde, dat deze rit wel eens de zwaarste zou kunnen zijn. We werden op pad gestuurd in blokken. Ieder blok startte om de 10 min. Wij mochten starten om 7u20’, de 1ste waren om 7u vertrokken. Ik had een camera gemonteerd. Dit had ik beter niet gedaan, want het kwam telkens los en de batterijen waren nog leeg ook. (slim is anders verdomme!) Na 10 km stond de 1ste steile klim op het programma. Erik reed gezwind naar boven en ik kreeg af te rekenen met een geblokkeerde rug en de Afrikaanse hel moest nog beginnen. Eventjes ging het Oostendse woordenboek open, maar dit bracht niets op, dus op karakter verder gaan was de boodschap. Na 24 km hadden we het 1ste waterpunt. Niets te vroeg, want het was stof happen op het zwaar en technisch parcours. Intussen was het zonnetje volle bak aan het schijnen en het werd heet. De steile klimmen en afdalingen volgden elkaar razend snel op en verschillende bikers kletsten tegen de harde Afrikaanse grond. Na 44 km kwamen we op de 2de bevoorrading aan, waar Niek ons wist te vertellen dat Nicolas en Kevin 6de geworden waren. (zij hadden dus iets sneller gereden, ongeveer het dubbele!). Na 60 km kwam de laatste zware afdaling eraan en dan was het 29 km binnen rollen. (d.w.z. dat bijna alle hm in 60 km zat!) We hadden ongelofelijke mooie verzichten gezien en dat was zeker al de moeite! Erik pakte de kop en we reden snel naar de finish toe. Dat was de bedoeling, maar de zon brandde keihard en er was geen beschutting. (38°c!) Op 20 km van het einde ging bij mij het licht volledig uit. Ik draaide als een top en ontplofte bijna van de warmte en viel volledig stil. Het enige wat door mij hoofd ging was, laat het a.u.b. ophouden zodat ik uit die verstikkende hitte kan. Zelfs bij een vriendelijke seingever moest ik even stoppen, om daar ijskoud water over m’n hoofd te gieten. Erik bleef kalm en bracht mij heelhuids binnen en ik ben er van overtuigd dat ik het alleen niet zou gered hebben! Ook mij fiets kraakte enorm ter hoogte van mij trapaslagers. Dus vervangen die handel.

De andere Beachbikers hadden een verdienstelijke wedstrijd gereden en waren allen heelhuids binnen.

De balans van deze helletocht was aanzienlijk. 7 sleutelbeenbreuken, 1 polsbreuk, 1 bekkenbreuk en een biker die zijn tong had ingeslikt. Gelukkig was er een attente medebiker die prompt zijn tong uit zijn keel trok, want hij was aan het stikken!

Dinsdag 29 maart. Stage 2 Saronsberg – Saronsberg 104 km en 2300 hm.

Weer mochten we in blokken starten. We hadden geluk, speciaal voor ons hadden ze een oude “voortrekker wagon trail” geopend. 6 km technisch klimmen op zware ondergrond en zo hadden we al 1000 hm. Tot halverwege de klim ging alles goed. Dan begon mijn fiets opnieuw te kraken en ikzelf kraakte ook. Na een kleine bergwandeling, begon ik opnieuw moraal te krijgen. Daarna een steile afdaling en we konden op een plateau onze weg verder zetten. Erik fietste met de vingers in de neus en ik begon er ook vaart in te krijgen. We begonnen constant in te halen. Het was opnieuw warm, maar deze keer dragelijk. Mijn fiets kraakte intussen heel hard, maar het wondermooi landschap liet dit in het niets verdwijnen. Aan het 2de waterpunt zag ik dat mijn achterbrug van mijn vilo heel veel zijdelinkse speling vertoonde. Een scharnierpunt van mijn fully was los gekomen, dacht ik. Na 10 min werken, door de Shimano guy’s, kwam het verdikt. Bout in het scharnier gebroken! Daarna hebben de mannen van Shimano nog 2 uur gewerkt om dit euvel op te lossen, maar zonder resultaat. Erik bleef intussen ook wachten, maar na 2 uur begon de tijd echt te dringen om verder te rijden, of ook hij zou geen finisher zijn. Gelukkig kwam hij nog binnen voor de cut off time! Dit was eventjes een kaakslag van jewelste, maar het was niet anders. Gelukkig kon ik ’s avonds mijn fiets laten repareren, of ik mocht begeleider spelen! Het was intussen een zwarte dag voor de Beachbikers geworden. Kevin De Baets, de teamgenoot van David, was uitgedroogd binnen gekomen en mocht aan de baxter gaan liggen. Yves en Christophe waren 6 keer lek gereden en Michel reed nog altijd ziek rond. Inne en Klaas echter leverden sterke prestaties en Erwin en Alain deden het ook niet onaardig!

Woensdag 30 maart. Stage 3 Saronsberg – Worcester 125 km en 1900 hm.

Na een slapeloze nacht stonden we weer aan de start. Dit keer met een blauw stuurbord (buiten competitie) voor mij en in de laatste box. De 1ste 13 km waren glooiend. Het sein om der een flinke klets op te geven. We reden eerst al onze medebikers van de laatste box voorbij en na 13 km, hadden we al de staart van de 10 min eerder gestarte bende te pakken. Waar we konden inhalen haalden we in en geen enkel biker kon ons wiel houden. Deze keer zaten er vlakke stukken in, maar Dr. Evil had iets anders in petto. Wegen bezaait met stenen de grote van voetballen en als afwisseling, zandbakken. Eens je naast het zand reed, lagen de doorns op je te wachten. Na 40 km haalden we Yves en Christophe in, die 10 min voordien gestart waren. Yves stond lek en had blijkbaar een slechte dag. Erik en ik besloten dan maar om samen met hen te rijden. (best, want “Binnenband Yves” reed nog 3 maal lek). We passeerden ook Slanghoek, waar een lange helling van 4% lag. Dit was een ellendig stuk, want de ondergrond bestond uit gewoon losliggende stenen van alle formaten. Slangen hebben we er niet gezien. Misschien hebben sommigen een potloodslang aangetroffen in hun broek! Aan waterpunt 2 hoorden we, dat er nog maar 360 teams gepasseerd waren. D.w.z. dat we al goed opgeschoven waren, niet tegenstaande we met 10 a 20 min achterstand gestart waren. Het was intussen koeler geworden. Best, want anders gingen de zandbakken zeker voor heel wat leed gezorgd hebben. (deden ze nu ook al trouwens!) Aan waterpunt 3 hoorden we dat de cut off time met een uur verlengd was, dit omdat er teveel teams in tijdnood kwamen. Op het laatste van de rit mochten we na flink wat klimwerk door het chique Worcester rijden. Zelfs de locale golfclub konden we van dichtbij bewonderen. De overige Beachbikers hadden zichzelf goed verweerd. Inne en Klaas reden intussen ijzersterk rond, met top 10 plaatsen bij de vleet!

Donderdag 31 maart. Stage 4 Worcester – Worcester time trail 32 km en 800 hm.

Tijdrit, rustdag zou men zeggen. Ware het niet dat we eventjes 800 hm moesten overwinnen op 32 km (in het echt 28 km). Wij mochten starten om 7u 25’, maar toch werd het zweten als een rund, nochtans was de zon niet aanwezig! Het parcours was niet technisch, maar de klimmetjes waren steil, steiler, steilst! Na goed 2 uur waren we ervan af. Eindelijk tijd om even te ontspannen en het materiaal extra te checken. Erik reed al 3 dagen rond met een sputterende versnelling. Bleek het, na heel wat zoekwerk, een knikje in de versnellingkabel te zijn!

Vrijdag 1 april. Stage 5 Worcester – Oak Valley 143 km en 2350 hm.

Vandaag stond de langste rit op het programma. Wij mochten weer helemaal achteraan starten. Deze keer was het een massa start, waarvan de eerste 4 km geneutraliseerd waren. Voor ons zat er niets anders op dan opschuiven. De eerste 30 km was omzeggens vlak, maar er stond een harde zijwind. Intussen waren we bij Yves en Christophe gekomen. We bleven samen en reden opnieuw door een prachtig landschap! Toch was het oppassen geblazen, want op een simpel stuk weg, lag er toch iemand tegen de vlakte. Die had duidelijk zijn sleutelbeen gebroken! Waterpunt 1 was voor de gelegenheid vlak na een wijnschuur, waar we doorheen reden. Na 95 km kwam de grootste hindernis, namelijk de Groenlandberg. Toch wel 15 km klimmen, dan een afdaling, om zo nog eens 5 km te klimmen. Alles berijdbaar maar zwaar. Toch was het de moeite waard, want onze ogen deden pijn door het rondkijken naar de fenomenale verzichten (benen deden ook zeer, maar dan door het stoempen!) Na de lange afdaling kwamen we aan het 4de waterpunt. Nu was er nog 20 km af te leggen, waar de wind op kop stond en er enkele nijdige klimmetjes inzaten. Op het einde mochten we nog van enkele single tracks genieten en kwamen tevreden binnen. Zo konden we aan de dagelijkse sleur beginnen. Eten en drinken juist na de rit. Douchen, massage en opnieuw eten. Nog eventjes luisteren naar de uitleg over voor de volgende rit. Fiets in orde brengen en nog eventjes naar de chill zone, om dan doodop in de tent te kruipen.

Zaterdag 2 april. Stage 6 Oak Valley – Oak Valley 119 km en 2700 hm.

Deze keer mochten we vanaf de start klimmen. We voelden ons goed en gaven dus goed door. Na wat keune leute, waar Erik er de pees oplegde, mochten we nog eens de Groenlandberg over. Deze keer langs een volledig andere weg. Tot mijn verbazing ging het klimwerk deze keer redelijk vlot. Na een tijdje kwamen we op een helling met de bijnaam “The Beeatch”. Een helling waar er gewoon los zand op ligt. Daar stonden natuurlijk heel wat toeschouwers. Ik reed daar zeer ver naar boven, om dan toch finaal in het zand te bijten. Het laatste stukje was te voet. Een enthousiaste supporterin schoot te hulp en duwde me via mij gat naar boven met haar handen, waardoor ik moest lopen. Ze had meer dan een handje vol! Intussen kregen we het ene verbluffend vergezicht na het andere, met als apotheose, zicht op Kleinmond en de oceaan! Onze bek viel open en we makten prompt enkele foto’s. Na al dat fraais kregen we single tracks à volontè. Dit was volop genieten. Jammer voor ons zat “dikke lippe” op kop die niet kon dalen (opgespoten siliconen vrouw van één of andere mixed team). Na Waterpunt 4 kwamen er nog meer single tracks, maar dan meer en meer bergop. De laatste 1O km waren echt zwaar met klimmetjes tot 25% en dat na 110 km! We kregen dan nog eventjes afdaling les van een Britse douwnhill kampioene en kwamen dan leeg maar voldaan binnen. Verschillende teams haalden de cut off time niet, wat wel zeer zuur moet zijn, 1 dag voor het einde!

Zondag 3 april. Stage 7 Oak Valley – Lourensford 68 km en 1700 hm.

De laatste dag was aangebroken. Het grootste deel van het peloton stond glimlachend aan de start. Ikzelf was opgestaan met een klottegevoel. Ik was al uit m’n tent en mijn kin lag er nog in, zo lang was mijn gezicht! Ook de spectaculaire kunstjes van het Red Bull vliegtuig brachten geen glimlach op mijn gezicht. De 1ste km legden we af in 13 min, pfff, het hangde m’n bolleketten uit! Diezelfde ketten lagen trouwens ook open. Tot halverwege de 2de klim, kon ik nog enigszins het wiel van Erik houden, maar dan kraakte ik volledig. De zadelpijn was niet te harden en dit werd allemaal nog versterkt, doordat mijn courage los door m’n schoenen geschoten was! De gedachten dat ik geen finisher zou worden bleven door mijn kop draaien en ik zat als een zak pattatten op mijn vilo. Intussen waren we op het ossen pad “Old Viljoen’s Pass” gekomen. Daar was het zicht op de oceaan weer mega! Daarna was er nog 1 klim die naam waardig en het was binnen bollen. Iedereen die over de meet kwam was dolgelukkig, maar ikzelf reed met gebogen hoofd over de laatste aankomstlijn. Erik voelde zich ook alles behalve happy. Erik werd naar het podium geleid om zijn finisher T-shirt op te halen en ik werd via een zijpoortje als een dief in de nacht weggeleid. Wat een rot moment, want daar sta je dan, als een geslagen hond en dit allemaal door een gebroken bout van €10! Toch mocht ik mezelf gelukkig prijzen. Ik had net een mega mooi mtb avontuur achter de rug door een ruw maar wondermooi landschap. En bovenal, ik was in 1 stuk.

De Beachbikers hadden het allemaal tot een goed einde gebracht. Met als absolute top, een vijfde plaats overall bij de mixed teams van Inne en Klaas! Dit is tussen de wereldtop bij de vrouwen hé, dus is Inne ook een top mtb wijf, gesteund door een immer lachende Klaas. CHAPEAU!! Erwin en Alain mochten zelfs een interview geven voor het VTM nieuws. Het Versluys – Evenza Team met Nicolas en Kevin eindigden op plaats 4. Jawadde!!!!!

Michel en Kevin waren er volledig door gekomen en Yves was er ook geraakt. Erik, Christophe en David hebben wel nog eventjes langs de dokter moeten gaan, dit om hun vingers uit hun neus te laten halen!

Meer info op www.cape-epic.com waar ook de resultaten terug te vinden zijn.

Ook wil ik nog eventjes Erik bedanken, die mij op de mindere momenten gesteund heeft door dik en dun en alle overige Beachbikers, die voor een leuke sfeer gezorgd hebben!

Danny, member of the baboon family!!

Eindstand

1. 1. 36ONE-SONGO-SPECIALIZED Men 28:44.44,0

2-1 Christoph Sauser Switzerland 2-2 Burry Stander South Africa

2. 2. Multivan Merida Biking Men 28:51.52,8

6-1 Hannes Genze Germany 6-2 Jochen Kaess Germany

3. 3. Bulls Men 29:05.53,7

1-1 Karl Platt Germany 1-2 Stefan Sahm Germany

4. 4. Versluys-Evenza Men 29:28.12,6

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

5. 88. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 38:27.01,9

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

30. 130. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 40:33.44,5

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

89. 137. Beachbikers L Men 40:49.52,1

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

40. 160. ODTeam Masters 41:23.43,8

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

190. 325. Beachbikers M Men 48:40.14,3

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

All Teams - Overall Results : Individual Finishers

N/A N/A 208-2 Baeteman Erik Beachbikers XL Masters Belgium 4:52.28,2 51:05.00,4

All Teams - Overall Results : Non Finishers

N/A N/A 208-1 Landschoot Danny Beachbikers XL Masters Belgium 4:52.28,2 N/A

Stage 7 - zondag 3 april

6. 6. Versluys-Evenza Men 2:41.57,8 29:28.12,6

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

12. 74. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 3:25.53,5 40:33.44,5

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

5. 79. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 3:26.40,1 38:27.01,9

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

33. 136. ODTeam Masters 3:42.16,6 41:23.43,8

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

127. 202. Beachbikers L Men 3:56.11,6 40:49.52,1

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

164. 267. Beachbikers M Men 4:11.55,7 48:40.14,3

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

All Teams - Stage 7 : Individual Finishers

N/A N/A 208-2 Baeteman Erik Beachbikers XL Masters Belgium 4:52.28,2 51:05.00,4

All Teams - Stage 7 : Non Finishers

N/A N/A 208-1 Landschoot Danny Beachbikers XL Masters Belgium 4:52.28,2 N/A

Stage 6 - zaterdag 2 april

8. 8. Versluys-Evenza Men 5:06.52,2 26:46.14,8

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

11. 68. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 6:28.42,7 37:07.51,0

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

4. 70. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 6:30.05,8 35:00.21,8

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

25. 116. ODTeam Masters 6:55.48,8 37:41.27,2

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

83. 122. Beachbikers L Men 6:58.35,6 36:53.40,5

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

166. 282. Beachbikers M Men 8:02.44,6 44:28.18,6

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

All Teams - Stage 6 (provisional) : Individual Finishers

N/A N/A 208-2 Baeteman Erik Beachbikers XL Masters Belgium 8:05.27,9 46:12.32,2

All Teams - Stage 6 (provisional) : Non Finishers

N/A N/A 208-1 Landschoot Danny Beachbikers XL Masters Belgium 8:05.28,0 N/A

Opmerking:

Morgen, zondag is er de laatste rit van de Cape.

Stage 5 - vrijdag 1 april

7. 7. Versluys-Evenza Men 5:25.52,8 21:39.22,6

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

4. 78. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 6:28.55,1 28:30.16,0

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

25. 108. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 6:45.47,5 30:39.08,3

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

75. 109. Beachbikers L Men 6:45.47,8 29:55.04,9

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

30. 122. ODTeam Masters 6:51.44,3 30:45.38,4

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

203. 353. Beachbikers M Men 8:29.13,1 36:25.34,0

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

All Teams - Stage 5 : Individual Finishers

N/A N/A 208-2 Baeteman Erik Beachbikers XL Masters Belgium 8:29.13,1 38:07.04,3

All Teams - Stage 5 : Non Finishers

N/A N/A 208-1 Landschoot Danny Beachbikers XL Masters Belgium 8:29.13,1 N/A

Stage 4 - donderdag 31 maart

8. 8. Versluys-Evenza Men 1:13.26,4 16:13.29,8

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

77. 107. Beachbikers L Men 1:37.56,3 23:09.17,1

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

7. 114. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 1:38.38,3 22:01.20,9

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

28. 122. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 1:39.25,9 23:53.20,8

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

33. 146. ODTeam Masters 1:41.40,4 23:53.54,1

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

174. 286. Beachbikers M Men 1:57.19,4 27:56.20,9

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

All Teams - Stage 4 (provisional) : Individual Finishers

N/A N/A 208-2 Baeteman Erik Beachbikers XL Masters Belgium 2:08.41,9 29:37.51,2

All Teams - Stage 4 (provisional) : Non Finishers

N/A N/A 208-1 Landschoot Danny Beachbikers XL Masters Belgium 2:08.41,9 N/A

Stage 3 - woensdag 30 maart

5. 5. Versluys-Evenza Men 5:10.10,2 15:00.03,4

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

5. 87. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 6:47.03,8 20:22.42,6

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

79. 117. Beachbikers L Men 7:02.38,9 21:31.20,8

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

30. 138. ODTeam Masters 7:12.05,4 22:12.13,7

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

41. 160. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 7:24.44,5 22:13.54,9

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

231. 399. Beachbikers M Men 9:14.23,3 25:59.01,5

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

All Teams - Stage 3 (provisional) : Individual Finishers

N/A N/A 208-2 Baeteman Erik Beachbikers XL Masters Belgium 9:04.23,4 27:29.09,3

N/A N/A 208-1 Landschoot Danny Beachbikers XL Masters Belgium 9:04.23,1 N/A

Opmerking:

Vandaag is Danny terug gestart na de pech met zijn Spark en gefinisht samen met Erik. Wel komen ze niet meer in het klassement voor.

Stage 2 - dinsdag 29 maart

5. 5. Versluys-Evenza Men 4:40.18,0 9:49.53,2

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

8. 126. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 6:28.14,9 13:35.38,8

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

50. 179. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 6:52.23,2 14:49.10,4

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

53. 192. ODTeam Masters 6:59.00,8 15:00.08,3

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

144. 234. Beachbikers L Men 7:17.49,2 14:28.41,9

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

237. 416. Beachbikers M Men 8:37.23,8 16:44.38,2

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

Opmerking:

Verder hebben we het spijtige nieuws dat Danny opgegeven heeft in deze 2e etappe. Erik reed de etappe verder uit als individueel maar wordt hierdoor niet meer in het klassement opgenomen.

Stage 1 - maandag 28 maart

6. 6. Versluys-Evenza Men 4:01.40,3 5:09.35,2

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

10. 141. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 5:37.31,7 7:07.23,9

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

109. 169. Beachbikers L Men 5:48.41,4 7:10.52,7

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

70. 244. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 6:16.03,5 7:56.47,2

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

152. 254. Connections MTB Men 6:19.48,0 7:51.36,3

335-1 Lander Torfs Belgium 335-2 Bart Houben Belgium

81. 280. ODTeam Masters 6:28.14,8 8:01.07,5

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

172. 291. Beachbikers M Men 6:31.35,2 8:07.14,4

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

135. 441. Beachbikers XL Masters 7:23.02,6 9:02.57,3

208-1 Danny Landschoot Belgium 208-2 Erik Baeteman Belgium

Proloog - zondag 27 maart

11. 11. Versluys-Evenza Men 1:07.54,9 1:07.54,9

13-1 Nicolas Vermeulen Belgium 13-2 Kevin Van Hoovels Belgium

65. 81. Beachbikers L Men 1:22.11,3 1:22.11,3

449-1 Kevin De baets Belgium 449-2 David Osaer Belgium

10. 188. BAiK - Peak Performance Brugge Mixed 1:29.52,2 1:29.52,2

392-1 Inne Gantois Belgium 392-2 Klaas Vanmoortel Belgium

64. 239. ODTeam Masters 1:32.52,7 1:32.52,7

391-1 Alain Schroeven Belgium 391-2 Erwin Renders Belgium

183. 287. Beachbikers M Men 1:35.39,2 1:35.39,2

450-1 Yves Claeys Belgium 450-2 Christophe De Clercq Belgium

101. 356. Beachbikers XL Masters 1:39.54,7 1:39.54,7

208-1 Danny Landschoot Belgium 208-2 Erik Baeteman Belgium

111. 378. Versluys-Evenza/S-Bikes Masters 1:40.43,7 1:40.43,7

58-1 Dirk Rossignol Belgium 58-2 Michel Wynsberghe Belgium

</