Oostende - Brugge - Oostende

Op zondag 15 mei trokken we richting Brugge voor onze 4e rit van het Clublaureaatschap.

Dreigende wolken bij het vertrek en een serieus briesje (in het voordeel :-) ) en zo vertrokken we met 27 voor 90 km mountainbike plezier.

Via een rondje op het Schorre reden we naar de Groene 62 om zo via Gistel en Westkerke naar Jabbeke te rijden waar we een mooi stukje bos hadden met een leuke single track. En na een dik uur kwamen we aan het mtb-parcours aan het voetbalplein van Jabbeke waar de eerste bevoorrading wachtte.

Via Varsenare trokken we richting kanaal Oostende – Brugge om enkele nieuwe stukken te bereiden. Net over de spoorweg trokken we over het tractorspoor en over een land en weide naar de verloren bruggen aan het kanaal. Daar deden we 2 beklimmingen om zo het kanaal te bereiken. Aan de betoncentrale net voor Brugge volgden we een stuk wandelpad door de polders en via Meetkerke bereikten we eindelijk Brugge. In Brugge deden we een kleine “sightseeing” dat een kleine verlenging kende door een lekke band van Wim.

Na Brugge hadden we de 2e bevoorrading (merci Veronique) om zo de terugweg aan te vatten naar de kust. Onderweg hadden we nog enkele hindernissen met een gesloten poort zodat we over de prikkeldraad moesten en zaten we nog eens tussen een oldtimer tractor tocht in de buurt van Eernegem.

In Eernegem namen we terug (met de wind vol in het gezicht) de Groene 62 dat voor de gelegenheid omgedoopt was tot de Grijze stof 62.

De volgende clubrit is de avondrit op vrijdag 24 juni. Daar rijden we eerst een gezamenlijke tocht rond Oostende van een 20 tal km om nadien af te sluiten met ons 3e Clubkampioenschap met een XC wedstrijdje over 1 uur.

Uitgelichte berichten
Recente berichten