Duo Race - Bredene

Zondag was het weer eens van dat, na de strandrace van Bredene was er een redelijk groot gat in de strandrace kalender, de Duo race was dan ideaal om nog eens de benen te testen !!

Mijn Copain van dienst was niemand meer dan Jurgen “ speedy “ Van den Bon, na onze overwinning vorig jaar lag er toch enige druk bij ons, dit om toch proberen even goed te doen.

Dit zou wel gemakkelijker zijn dan gedaan, want op de startlijst stonden er een paar ferme namen op de lijst, enkele profs van op de weg, Belgisch kampioenen MTB, winnaars van strandracen,……

Al vlug drong het tot ons door dat winnen heel moeilijk zou worden, de doelstelling werd op een top 10 gezet.

De start was razendsnel, wind mee richting oostende, en ikzelf kon me direct in de top 10 plaatsen, Jurgen is geen z’on snelle starter, maar is niet ver te zoeken, aan het keerpunt wat plaatsen verloren en jurgen wat plaatsen opgeschoven. Op de dijk wacht ik even en kijk om waar jurgen zich bevindt, in de achtergrond hoor ik hem roepen dat ik moet doorrijden, even later kan hij aansluiten en neem ik hem op sleeptouw richting de kopgroep. Daar houden een paar duo’s de hele meute goed in bedwang, niemand kan er voorbij en het is wachten en trekken en duwen…..

Aan het keerpunt hebben we al heel veel plaatsen kunnen goedmaken en in de duinen kunnen we er nog heel veel goed maken ( ondanks er veel renners voor ons zitten ) aan de afdaling van de twins zitten we in het spoor van 2 profrenners van Topsport-vlaanderen !! en zoals Raymond het zegt “ het ging vooruit !!!! “ aan de halve maan geraken we ze kwijt door dat ik me net niet vastrij in het zand, Ondertussen zijn er ook renners teruggekeerd uit de achtergrond,maar in de 2de ronde hebben we er al veel kunnen afschudden, we zitten samen met een duo 3 , die uiteindelijk aan het rijden zijn voor stek 4 , aan de laatste zandpassage rapen we Nicolas Vermeulen en ploegmaat nog op, we horen de toeschouwers nog roepen dat we nu voor stek 3 aan het rijden zijn !!! aan de laatste keer de Twins afrijden hebben we een gat kunnen slaan op Nicolas en de achtervolgers !! halverwege sluit Nicolas terug aan,samen met de andere duo’s !! aan de halve maan zou de beslissing vallen voor stek 3, Jurgen rijdt opnieuw vlot door het zachte zand, en ik moet een stukje lopen, Jurgen fietst alleen door en ik zit in de tang van de andere duo’s ( Jurgen rekende op een eindsprint van mij ) het tempo valt volledig op z’n gat. Op de laatste golfbreker ontbind Nicolas z’n duivels en ik spring op zijn wiel, het was net niet breken, maar aan de aankomst komen de duo’s nog net over me, en zijn we 5de duo geworden !!

Na de wedstrijd was ik wel wat ontgoocheld omdat we de 3de stek aan onze neus zien voorbij gaan ! nadien werd de teleurstelling verandert in tevredenheid, zeker als je ziet welke renners er nog voor ons zijn ,en welke er achter komen !

Uitslag:

1. HIMPENS Maarten / MASSAER Joris

2. VANDOUSSELAERE Sven / JODTS Sven

3. VERMEULEN Nicolas / MEUL Robby

4. VAN DEN ABEELE Arnaud / BROEDERS Garrit

5. DE BAETS Bjorn / DELHEYE Henry

6. VANDENBOGAERDE Robin / VANDEN Bon Jurgen

7. DUPONT Timothy / VANDAELE Philip

8. COUSSEMENT Jakob / VAN LERBERGHE Bert

9. VANSIELEGHEM Tim / DENDOOVEN Willem

10. HERTSENS Kris / HENDRERICKX Kris

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square