Clubweekend - Westouter

Clubweekend - zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012

Een paar jaar geleden trokken we met een delegatie naar Parijs Roubaix om deze cyclo te rijden maar nog nooit eerder organiseerden we zelf een clubweekend.

Vorig jaar rond deze periode kwam bij me het idee op om eens een weekend op stap te gaan met de Beachbikers maar waarheen?

We konden kiezen voor de Ardennen maar dan heb je weer een probleem met vervoer, tijdsverlies en voor de eerste keer wou ik het gemakkelijk houden op logistiek vlak en koos ik voor een weekend in eigen streek.

Het werd een weekend in eigen streek en we trokken met de mtb naar Westouter. Vanuit Oostende zocht ik zoveel mogelijk offroad zonder al te veel omwegen te maken en na een zoektocht die begon in september 2011 had ik een parcours klaar begin februari dit jaar. De zoektocht begon met routes zoeken op stafkaart maar daar kun je niet weten of een veldweg privé is of niet. Dus na het zoeken van routes op papier is het nog eens de situatie bekijken ter plaatse. En de laatste jaren zijn er veldwegen bij gekomen die nog niet op stafkaart staan zodat je bij het bekijken van de situatie ter plaatse nog af en toe een stukje bij vindt. Daarna is het nog wat werk om alles aan mekaar te breien en eind mei was ik eindelijk klaar met alles.

Tussendoor was het nog zoeken voor een logementsplaats (20 man) en geschikte plaatsen voor de bevoorrading.

En de dag voor het clubweekend reed ik nog eens de verschillende locaties af om een foto te nemen om zo herkenningspunten op papier te zetten voor onze bevoorrader.

En op zaterdag 9 juni was het zover. Afspraak aan de Hermes, bagage inladen (plaatsjes zoeken tussen de bevoorrading in de auto) en om 8u konden we vertrekken naar Westouter. Een tocht van 75 km met vooral vlakke kilometers in de Ijzervallei. Na een goede 20 km was de eerste bevoorrading in Koekelare. Voor deze stop hadden we al wat oponthoud met een lekke band van Wim en hetzelfde moment van Rik en net voor de bevoorrading hadden we zelfs een heuse brandnetelpassage voor de bloedsdoorstroming optimaal te laten verlopen. Na deze stop was er veel wind tegen, eerder heel veel wind tegen naar Oostvleteren waar we bij Lander konden genieten van een 2e bevoorrading. Van daar trokken we naar Poperinge waar de weg eindelijk begon te klimmen en vanuit Westouter hadden we de slotklim naar de Meuleberghoeve waar we ons weekend gingen doorbrengen.

Na een uitgebreide bevoorrading (lekker pistoletje) reden we nog met enkele de lus naar de Catsberg met de nodige beklimmingen om zo na 110 km te eindigen met 1200 hm.

Voor sommige werd deze lus vervangen door een terras op de Zwarteberg met als zwaartepunt een glas(zen) triple Karmeliet.

Zondag 10 juni konden we na een ontbijt beginnen met de terugreis naar Oostende. Ondertussen hadden we 2 opgaves. Jordy was met medische redenen uitgevallen en reed met de auto terug en Danny viel uit met een dierlijk probleem (“kater”) en reed ook met de auto terug.

Op zondag stond er veel meer offroad op het programma met kort na de start de beklimmingen van de Sulferberg, Rodeberg en vooral de Kemmelberg als spelbreker. Na deze hellingen ging het nog een stuk golvend maar gelukkig zat de wind minder in het nadeel of gisteren. Aan Hill 62 hadden we onze eerste bevoorrading en 30 km verder en veel onverharde wegen met af en toe lang (letterlijk te nemen) lang gras hadden we bevoorrading in Kortemark. Eenmaal daar hadden we het zwaarste achter de rug en konden we rustig naar Oostende bollen. Enkel hadden we nog een klein oponthoudje en noodzakelijke omweg door een gesloten “Groene 62” en 2 boze groene boswachters. Zo waren we na een kleine 100 km terug in Oostende.

Het werd een geslaagd weekend wat voor herhaling vatbaar is.

(foto's staan er op onze facebook pagina - Beachbikers vzw)

Noot: later in de week kwam het slechte nieuws van Jordy die moest stoppen na de eerste dag dat hij op zaterdag problemen gekregen heeft aan zijn hart en maandag opgenomen werd in het hospitaal.

(Bjorn)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square