Roc d'Azur - Frankrijk

vrijdag-zondag 12-14 oktober 2012

Midden oktober, en toch … en toch …

Zon, zee, strand, 25°C, het grootste mtb-event ter wereld, 23 wedstrijden verspreid over 5 dagen en 18.000 “vététistes” … dit allemaal was het recept te Fréjus tijdens de Roc d’Azur!

“Soyez le bien venu”!

Deze 2 Beachbikers daar naartoe natuurlijk! We hadden er 2 wedstrijden uit gepikt: de Masters Roc en de afsluitende wedstrijd op zondag: de Roc zelf.

Donderdag onze stuurnummers gaan afhalen en zoals het de Fransen betaamt, da ging nie echt vlot, lees: 3 van ons 4 (eerste startbox) nummers waren veranderd en wij hebben het mogen uitleggen zunne om terug in die 1ste startbox te mogen starten. Ondertussen een klapke gedaan met Sauser, Fluckiger, Kalentieva, Absalon, Fontana, … yip sympathieke gasten! We zijn dan het parcours weest gaan verkennen met o.a den Kulhavy die ons voorbijstoof op nen iel lange klim: “hey hallo, euh, wachtekeer, pfff shit ... neeje, neeje, tga nie gaan, zitten en schakelen dan maar, daaaag …”

Vrijdag dan de start van de Masters Roc: Lode en ikke in de eerste startbox enne ... “wa denkte? Rustig starten zeker? Zon, zee, strand en 't einde van 't seizoen, mmmm?” JA MIJNE FRAK! PAF! START! VULLE KAMULLE STOVEN WE OVER DE STARTWEIDE OP DE GROTE PLATEAU! BAF bosje in, BAF brugje over, BAF op den asfalt en BAF daar stoven we de eerste steile klim op ... en maar volle gas blijven geven! HELP! En we zijn nog maar vertrokken, manmanman ...

En toch, en toch, meegedreven door die zotten, klamp je je vast aan een herkenningspunt en da was nie Lode (die was al gaan vliegen!), maar Steve Dewitte van Vanomobil. Maar het zou mijn dagje niet worden: na 28km “haasje over en weer” met den Steve gespeeld te hebben, kwam PATAT ... ne muur van ne klim voor mijne neus: de Col de Bougnon, zitten en schaaaakelen !!! Hier was hij dan: mijn offday van het jaar. Het licht ging volledig uit en de resterende kms waren op karakter en uiteindelijk moest ik zelfs de steilste klims ... te voet doen, zaaalig voor de kuitjes, manmanman! Volledig leeg kwam ik over de meet gesukkeld en diende ik bijna gereanimeerd te worden, ik zag gewoonweg sterrekes! Lode 25ste en ikke 33ste op zo'n 1450 Masters2. Woehaaa!

Dagje nadien een iiieeellll lastigen dag: fietsbeurs bezoeken, op strand geweest, een zwemke gedaan in ze pool en vervolgens een paar pinten binnenkappen aan de bar 

Zondag dan de Roc zelf, samen met de profs. Weer kregen we daar een megafantastisch parcoursken voor onze wielen: 56km en 1500 hoogtemeters puur mtb-genot! We stoven het Massif de l’Estérel in, op nijdige singletracks met steile technische klims op rotsen, boomwortels en losliggende, wegschuivende stenen. Gevolgd door machtige afdalingen met pif-paf verkantingen en drop-offs die het beste van je stuurkunsten vragen aan deze hoge snelheden, yiehaaa! Zalig! Het ging vandaag duidelijk beter en zelfs de “montées impossibles” klauterde ik deze keer al rijdend op. Nice nice! Na 3u1min bolde Lode als 226ste over de meet, ik volgde 4 min later als 275ste op een totaal van 3800 bikers(!).

Life can be beautiful 

Grtz, Kurt en Lode

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square