Côte d'Opale - Berck sur Mer

Op Wapenstilstand werd er toch gestreden voor winst en glorie, weliswaar op sportief vlak, namelijk vlammen om ter eerst op het strand. Terwijl de Belgische strandraces het een beetje moeilijk hebben op gebied van het aantal deelnemers, groeit de interesse in onze buurlanden Nederland en Frankrijk. In “Berck sur Mer” is het aantal zelfs verdubbeld in de laatste 2 jaar. Verschillende Belgen hebben dan ook de weg gevonden naar het Franse strand en rijden voor de gelegenheid alle Fransen op een hoopje. Niet slecht voor “les petits Belges”! (de eerste 12 op de 50 km zijn Belgen)

Ook de Beachbikers mochten niet ontbreken op deze afspraak en zakten met verschillende ambities af naar de “Cote d’Opale”. De trouwe supporters maakten de verplaatsing ook, om hun man, lief, zoon, pa of vrienden aan te moedigen en te helpen bevoorraden.

Björn, Jurgen en Johan konden vooraan starten. David, Brecht, Bart, Milan en Alexander moesten plaats nemen tussen de grote meute. Toch een rare redenering van onze Franse vrienden, daar David 15de en Brecht 22ste vorig jaar, geen startrecht kregen in de 1ste startbox. Deze was nog thans goed gevuld. Het zal een beetje chauvinisme zijn zeker, van onze Franse vrienden van de mountainbike.

Om 14 u 05’ werd de meute in gang geschoten. Een korte aanloop van 400 m naar een bocht van 180° op het strand en ze konden knallen voor 5 rondjes, die samen 50 km vormden. Dit was toch de afstand waar alle Beachbikers in streden. Na 1 ronde kwam Joris Massaer, licht afgescheiden als 1ste door, gevolgd door Jurgen, die 2 renners van zich afschudde en zo 2 ronden solo op de 2de plaats rond tufte! Björn en Bart volgden in het groepje erachter. Een nog niet geheel uitgeziekte David volgde een beetje verderop gevolgd door de heroptredende Brecht. Zij werden verderop gevolgd door Johan, Milan en Alexander. Alexander worstelde intussen met een weerbarstige versnelling vooraan. Na een tijdje was het voor de snelle renners vooraan een kluwen tussen voornamelijk Franse gedubbelde deelnemers. Het stukje over de kletsnatte grindwegen, richting Le Touquet, maakten de deelnemers bijna onherkenbaar.

In de laatste ronde werden de prijzen verdeeld. Joris Massaer reed soeverein naar de overwinning, maar de rest van het podium lag nog niet vast. Jurgen had zijn beste pijlen verschoten met zijn onvervalste aanvalsdrang en eindigde 6de. Björn “King o Beach”, kwam als een duivel uit een doosje over de meet gereden op de 2de plaats. Bart, die door een inschattingsfoutje, de voeling met het groepje Björn verloor, kwam als 8ste gefinisht. David kwam leeg gestreden als 18de binnen. Niet slecht, na een weekje ziekte en misserie. Johan, lid van het comité F, kwam gezwind als 29ste aan. Wat een grote schotel “Fruits de mer” verorberen de avond voordien al niet kan doen! Milan, reed vele grote kerels op een hoopje en eindigde 38ste. Alexander, verloor in de laatste ronde nog wat plaatsjes door zijn tegensputterende versnelling en was 59ste. Maar de grootste pechvogel was de herrezen Brecht. Hij reed de hele wedstrijd netjes uit, maar komt door een onverklaarbare reden niet in de uitslag voor. Hij reed nog thans rond de 30ste plaats!

Op naar De Panne, waar hopelijk alle deelnemende Beachbikers zonder pech kunnen strijden voor elk korreltje zand. Of gewoonweg veilig binnen komen, want dit is nu eenmaal het allerbelangrijkste!! Dit geld natuurlijk ook voor alle andere deelnemers!

Waldorf

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square