Infinity Classic te Bredene

In Bredene stond de 2e Belgische strandrace op het programma van deze winter. De Panne werd nog een afknapper voor de Beachbikers maar in Bredene zat er terug blauw vooraan.

Bjorn werd 4e, Robin 5e en bij de juniors werd Milan knap 3e.

En onderweg kon je een glunderende met tussenpozen smoelentrekkende Beachbiker zien rijden met het nummer 1.

Lees hieronder het verslagje van Robin:

Zaterdag organiseerde de Twins club de 2de strandrace op Belgische bodem.

Het zou een snelle wedstrijd worden, want er was geen scharreltje wind te bespeuren,

Voor mezelf zou dit een eerste test worden, want de laatste maanden heb ik alleen maar trage kilometers in de benen gereden, en geen bal snelheid/explosiviteit, dit omdat ik in volle opbouw ben naar de beruchte Cape Epic, dus het was een groot vraagteken hoe ik mijn wedstrijd zou afwerken.

De bike was er klaar voor,de biker ook, ongeveer 50min voor de start rij ik onder een stralend zonnetje richting Twins, geen vuiltje aan de lucht, tot ik plots plat val achteraan, een stuk glas had mijn splinternieuwe doorboord en uitgescheurd, daar stond ik dan……

Vlug naar het strand gelopen naar mijn Pa, fiets in de auto en in volle galop richting thuis om een nieuw wiel te steken, in een record tempo een nieuw wiel gestoken en dan terug richting de twins( ondertussen 20min voor start) de tikker sloeg al ferm de lucht in puur onder de Adrenaline !! eenmaal op het strand nog wat kunnen rijden en dan plaatsgenomen aan de startlijn. Zoals gewoonlijk heb ik een goede start en zit direct vooraan, aan de halve maan( wat voor mij een zwak punt is) kan ik door het zacht zand rijden en verlies enkele plaatsen en zit nog steeds vooraan, aan de twins was het drummen om bij de eerste de zacht zand strook aan te snijden, maar hier heb ik geen risico genomen en gewoon gevolgd, terug op het strand viel de kopgroep een beetje stil. Een noorderbuur achtte het zijn moment om te vertrekken, maar we houden hem dicht in het vizier, er komen nog pogingen maar die worden teniet gedaan, in de duinen blijft het al gesloten en we komen de dijk opgevlamd met een ruime kopgroep,ondertussen was Jurgen bij de kop gekomen( jurgen kwam van een 90ste stek ! ) Bjorn Rondelez, Joris Massaer,en Salomein hadden ondertussen het hazepad gekozen. Bij het oprijden van het strand kan ik in het spoor van een jeep rijden en ben alleen weg, ik koos ervoor direct door te vlammen(43km/u),ze moesten het gat maar toerijden!! Maar dat gebeurde niet en tot mijn verbazing kwam altijd maar dichter op de koplopers, op 2 golfbrekers kan ik aansluiting maken bij de kopgroep,hiervan moest ik toch even bekomen om dan terug mee te gaan in de duinen, bij de laatste passage naar het duinepad richting Twins club rij ik in een fout spoor en heb het aan mijn broek,ik krijg 20m aan de broek en krijg dit niet meer toegereden, op de dijk een keihard tempo rijden , en terug kwam ik weer dichter bij de kopgroep, achter mij kwam het ook op gang, drie man hadden zich losgereden en kwamen dichter op mij, Die Nederlander die in het begin probeerde kwam plots voorbij gevlamd op het strand( zeker 45km/u) want ik reed 40-41 en hij vlamde mij voorbij, aan de finish riepen ze dat ik moest rennen want mijn voorsprong bedroeg nog maar enkele meters,maar ik heb stand kunnen houden tot op de lijn.

Bjorn die streed voor een podium viel net naast het podium! En ikzelf werd 5de!

Jurgen viel net buiten de top 10 op een 11de stek, spijtig want er zat veel meer in voor Jurgen! Maar door de diskwalificatie van een Hollander schoof Jurgen nog een plaatsje op.

Dit is een resultaat die ik nooit verwacht had,hopelijk blijft en wordt de conditie nog beter tot aan de Cape, daartussen rij ik nog de Duo race en de Urbano beachrace ! en ondertussen worden de km’s verder afgemaald!!

See ya all on the beach !!!

Uitslag:

1 Joris Massaer

2 Rob Vanderniet

3 Jarl Salomein

4 Björn Rondelez

5 Robin Vandenbogaerde

6 Timothy Dupont

7 Andy Cappelle

8 Sven Vandousselaere

9 Frederik Decaesteker

10 Jurgen Vanden Bon

18 Bart Vanhecke

53 Brecht De Fauw

61 Milan Levecke (3e junior)

67 Johan Deschapper (de nr 1)

111 Steven Dumoulin

129 Erwin Renders

161 Boudewijn Tanghe

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square