Beachbikers in Tirol

Met een viertal Beachbikers ( David , Brecht , Danny en Davy ) hadden we deze winter afgesproken om in juli een bikereisje te doen in de Alpen . Sommigen zouden er deel nemen aan twee marathons , anderen zouden zich op deze dagen als "soigneur" nuttig maken .

De eerste bestemming was Villabassa in het Italiaanse Sud-Tirol . David en Brecht waren namelijk van plan om er deel te nemen aan de Superdolomiti . Dit is een marathon van 110km met 3300hm in de Dolomiten die gekend zijn voor z'n steile klims .De dag er voor werd de eerste klim nog verkend door heel de bende . Direkt 6km goed bergop , gevolgd door 9km op en af , maar wel veel meer op dan af ...We werden wel beloond met een leuke technisch afdaling die niet in het parcour zat . De wedstrijd werd gereden bij meer dan 30 graden en onder een brandende zon , ideaal voor de soigneurs ...Voor David werd het geen groot succes , al na 30km had hij krampen maar reed de wedstrijd toch nog knap uit in 6u15 ! Brecht had wel een knappe prestatie neer gezet . Na 6u47 reed hij over de finish en dit zonder de soigneur tegen te komen . Elkaar gemist na 30km , 'k begrijp het nog altijd niet ! Daardoor heeft hij de wedstrijd gereden zonder gelletjes en een moment met een lege drinkbus rond gereden . Sterk !

Na drie dagen Villabassa verhuisden we naar het Oostenrijkse Ischgl . Bij onze aankomst werden we al meteen verrast met de talloze boekjes vol met parcours en hoogteprofiels maar nog het meest met de gratis pas voor de skiliften die we de volle vijf dagen onophoudelijk konden gebruiken ! Dat Ischgl een bike-paradijs is hadden we al vlug door . Het ligt er vol leuke leuke parcours , maar ook met veel steile klims . Geen probleem , de lift brengt ons toch van 1400m tot 2750m hoogte . David kwam achter met de bike en deed zo ook de eerste lange klim van de plaatselijke Ironbike ( wel tot 2950m ) , kwestie van de krampen er uit te rijden tegen de volgende zaterdag ...Vijf dagen hebben we er genoten van de vele en lange singletracks en door het mooie weer ook van de vele prachtige uitzichten , echt super ! Het plaatselijke rockcafe " The Golden Eagle " werd ook een paar keren bezocht onder 't motto : genoeg drinken tegen de krampen . 't Heeft nog gewerkt ook !

Voor onze laatste verplaatsing bleven we in Oostenrijk en reden we naar Bad Goisern . Daar zouden Brecht en David deel nemen aan de Salskammergut MountainbikeTrophy . Brecht aan de B-strecke met 119km , David aan de A-strecke met 211km en 7049hm ! Op de vooravond werd als vaste traditie het parcour rond het meer verkend , samen met de soigneurs . Bij het afhalen van de stuurnummers was het wel één grote knoeiboel door de verhuis van de inschrijving en ook door het wedstrijdje in 't centrum op een gesloten parcour . Nochthans niet de gewoonte van onze Duitstalige vrienden . David moest om 5u al aan z'n helse rit beginnen , Brecht had wat meer tijd . Door twee platte banden vroeg in de wedstrijd was een verbetering van z'n 35ste plaats en 12u30 van vorig jaar al bijna niet meer mogelijk .Toch werd de wedstrijd nog in 12u30 uitgerden , knap van "Bliksem" ! Brecht had er , opnieuw , een goeie wedstrijd opzitten . In 6u47 werd de finish bereikt en deze keer wel met twee bezoekjes aan de soigneurs , goed gedaan " Filmgeneroasje " .

Na tien dagen biken in ideale zomerse omstandigheden en leuk gezelschap werd de terugreis naar het platte Oostende aangevat . Maar één ding staat zeker vast , Ischgl tot nog eens !

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square