Strandrace Knokke

Op zondag 2 februari was er de laatste individuele strandrace van het Belgische winterseizoen. In Knokke stond er een klassieker op het programma dat naast De Panne de grootste naam heeft. Knokke staat bekend voor een zware wedstrijd en naar traditie stonden er terug veel Beachbikers aan de start.

Kort na de start ontstond er een kopgroep met daarin veel blauw. Björn, Jurgen, Bart en Robin zaten in deze groep en verder volgden Johan en Steven.

Bij het eerste keerpunt aan het zwin kon Björn een gaatje slaan en dank zij de hulp van de ploegmaats kon hij zijn voorsprong uitbouwen tot 30 seconden.

Pas in de laatste ronde kon Kevin Vanhoovels de sprong maken naar Björn en streden ze samen voor de overwinning. Bjorn moest echter het onderspit delven nadat hij 2 rondes alleen voorop reed.

Verder eindigde Jurgen nog 8e tussen mooi gezelschap.

Ondertussen was er op de 32 km finish geweest en werd Steven Dumoulin 2e voor Johan Deschepper. Wel kon Milan de wedstrijd op zijn naam schrijven bij de juniors.

Enkel bij de Beachbikers renners konden we problemen oproepen bij David Osaer die sukkelt met de knie en noodgedwongen een tijdje aan de kant zal staan.

De foto's van de Beachbikers kun je hier bekijken.

(sport.knokke-heist.be)

Foto's Beachbikers: "klik hier"

Uitslag 48 km

1Kevin Vanhoovels

2Björn Rondelez

3Maarten Himpens

8Jurgen Vanden Bon

12 Bart Vanhecke

14 Robin Vandenbogaerde

42 Brecht De Fauw

48 David Osaer

57 Alain Schroeven

59 Mathias Selders

174 David Smulders

Uitslag 32 km

1Christophe Vandamme

2Steven Dumoulin

3Johan Deschepper

7Milan Levecke (1e junior)

68 Andy Dufour

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square