Duo Race Bredene

Zondag 9 februari was er in Bredene de laatste strandrace van het seizoen, namelijk de Duo race, deze wedstrijd is ondertussen al een gevestigde waarde aan de Belgische Kust.

De weersvoorspellingen beloofde niet veel goeds, er zou een krachtige ZW-wind staan en kans op veel regen, gelukkig is de regen uitgebleven maar de wind was in overvloed aanwezig.

De organisatie besliste uit veiligheid voor de deelnemers het parcour om te draaien, dit wilde zeggen dat de renners van het ene keerpunt naar het andere punt tegenwind op het strand hard zouden moeten werken.

De Beachbikers waren terug goed aanwezig voor deze wedstrijd, want de moraal bij de Blauwe zit goed na een sterke wedstrijd in Knokke , Bjorn die in Knokke een podium behaalde moest verstek geven door een opname in het ziekenhuis.

Jurgen en ikzelf vormden zoals bijna altijd een duo, Maarten Himpens en Joris Massaer hadden ons als geduchte tegenstander bestempeld na het afvallen van Bjorn, we stonden beiden ontspannen aan de start en we zouden wel zien waar we uitkomen.

De start was een beetje chaotisch, maar we konden na een kleine inhaalrace ons goed voorin positioneren, Jurgen was zeer goed gestart en nam zelf even een paar lengtes op het peleton, tijdens de eerste km’s is het altijd trekken en duwen om je plaats voorin te behouden, in die chaos tikt er een renner mijn achterwiel aan en valt, in z’n val geeft hij mijn derrie een serieuze tik, door die tik kan in mijn laatste 2 schakels niet meer nemen……

In de eerste van de 2 startlussen komen we goed door, Massaer en Himpens hebben toen al het hazenpad gekozen, doordat ik problemen heb met de derrie kan ik op de dijk niet volle bak rijden. Jurgen was net voor me op het strand en ik rij direct naar hem toe, samen met nog wat renners rijden we terug naar de Halve maan. Bij het oprijden van de dijk moeten verschillende renners wachten omdat hun ploegmakker niet mee is, wij volgen kort op elkaar en wachten niet, we rijden zo snel als we kunnen (ik kan (derrieproblemen)) en komen korter op een Duo,

Door een val van die renner komen wij plots in 2de plaats te zitten, we besluiten er voor te gaan, maar het zou hard worden met die hevige wind.

Jurgen had duidelijk de goeie vorm te pakken, op het strand komt zijn diesel op gang, en beukt keihard in op de ZW-wind, ik moet alles geven om in zijn wiel te blijven, en kan soms eens overnemen, maar ik kon zijn tempo niet volhouden, Jurgen nam dan ook direct over , jurgen nam heel veel kopwerk voor zijn rekening, ik was blij als ik z’n wiel kon houden.

Achter ons reden ze met verschillende teams maar ze kwamen niet echt dichter, aan de looppassages verloren we wat tijd maar eens op de fiets namen we terug wat meer voorsprong, het was een gevecht tot op het einde, in de laatste km’s was het echt alles geven, want ze kwamen wel dicht, maar door het harde beukwerk van Jurgen konden we onze voorsprong nog behouden, ik volledig per total, Jurgen kon nog wat babbelen maar had toch ook diep geweest, maar we zijn wel 2de geworden in een toch wel zware editie van de duo race met toch wel wat straffe namen.

Na een podium van Bjorn in Knokke, Johan Deschepper en Milan Levecke, was het deze week onze toer om op het podium te staan, een goed begin van het seizoen 2014 voor de Beachbikers !!

Een dikke proficiat aan al de Beachbikers die al deze zware editie tot een goed einde hebben gebracht

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square