Ultieme Strandtocht

Afgelopen zaterdag was er onze 1e rit van ons Clublaureaatschap. En we begonnen direct met onze klassieker, de Ultieme Strandtocht. Wat ooit begon met een ritje van Het Zwin naar De Panne (met heen en terug vervoer met de auto) is ondertussen al uitgebreid met vertrek en aankomst met de fiets in Oostende.

Om iets na 8u vertrokken we met een kleine 30 man richting Knokke. Dit deden we via de Spinoladijk, duinenpaadjes tot de Vosseslag, het mtb parcours van De Haan en zo naar het Zwin. Daar gingen we aan het Konijn in Het Zwin op het strand. We bleven in één groep tot aan de 1e bevoorrading aan het Lichtschip te Zeebrugge. Daar stond Ivan met een uitgebreid buffet. Het werd ook tijd om wat overtollige kledij af te spelen want de winterse temperaturen liepen rond 11u reeds op tot 14°.

In Zeebrugge splitsten we ons ook op in 2 groepen en de snelle groep trok het tempo direct op tot 28 km/u op het strand ondanks een tegenwindje. In Blankenberge stond Alain klaar om enkele foto’s te nemen. Na Blankenberge was het zwaar duwen tot Oostende. Het strand lag er niet zo goed bij en de betere zone’s waren ook bezet door de vele wandelaars. Ondertussen liep de temperatuur op tot 16°.

In Oostende was er de 2e bevoorrading bij ons beginpunt. En waren we ook halfweg onze rit. Reeds 80 km stonden er op de teller. Het strand tussen Oostende en Nieuwpoort gaf geen problemen buiten het laatste stuk aan de vuurtoren in Nieuwpoort. Daar zakten we zeker 30 cm in het zand.

Gelukkig was er na dit stuk een passage van enkele km op verharde weg omdat we rond de haven van Nieuwpoort moesten. Op de wandeldijk was het ondertussen al serieus oppassen van de vele wandelaars. Temperatuur was ondertussen al 18°, en dit op 8 maart.

Tussen Nieuwpoort en De Panne werd er rustig rondgereden want bij de meeste was het beste er vanaf. Buiten Johan die af en toe een speldenprik gaf. Net voor het eindpunt in De Panne deden we elkaar toch eens goed zeer om bij het monument van Leopold 1 de strandpassage af te sluiten.

Wat verder konden we terug bij Ivan onze laatste bevoorrading nuttigen. (in het zonnetje 21°)

Na deze laatste bevoorrading reden we terug naar Oostende met nog een passage door de duinen in De Panne, Koksijde, Hoge Blekker waar er nog gespurt werd voor de bergprijs. De laatste zandpassage was deze in Westende en vandaar via de duinenweg terug naar Oostende. Met 160 km in 6u55 was het meer dan genoeg vandaag.

De 2e groep was slechts een 10 tal minuten later in Oostende maar lieten de duinenpassages op het einde links liggen. Toch chapeau voor iedereen en nog eens merci aan Ivan en Marleen voor de bevoorrading.

Uitgelichte berichten
Recente berichten