Flobecq - Pays des Collines

Zoals beloofd vorig jaar, waren Lode en ik terug present te Flobecq in het wondermooie Pays des Collines.

Heuvels dus, ja ... maar ik kan jullie verzekeren dat ze ons daar een paar MUREN hebben doen oprijden ook!

Niek, Danny, Erik en ? beslissen om de toertocht te rijden. Wij gaan voor de 80km chrono en krijgen het gezelschap van Scott-boy Jeffry Goethals aka JFK.

We starten rustig maar drijven geleidelijkaan het tempo op naar de eerste klim na 5km en de toon is gezet: JFK laat ons begaan en zal de 100km op zijn tempo uitrijden.

Lode verliest in de eerste dokkerafdalingen zijn drinkbus en is dus aangewezen op mijn medeleven en zo ook genoodzaakt om bij mij te blijven hihi.

Geen gezever, ploegmaats helpen elkaar en ik deel dan ook met plezier mijn drinkbus met Lode. Het valt op dat ik in de steile beklimmingen van in het begin telkens ewa meters verlies op Lode, hmmm ... de vermoeidheid van big M MalMedy speelt mij parten en verdorie ... dit parcours wordt hier toch telkens onderschat!

We rijden via "vals plat" veldwegen tussen de patattenvelden, naast en door maïsvelden van het ene bos naar het andere. Ik kan "heel goed" overweg met die vals plat's en rij mij dan ook stillekes aan "patat", pffff... De singletracks in de bossen worden heel steil en ja, enkele zijn door de combinatie van paardensporen en het steile klim% te voet te doen. De afdalingen zijn dan weer langgerekt en kunnen vulle kamulle afgedonderd worden, bijtrappen is zelfs de kers op de taart, woehaaa toch nog eens vlammen!!!

Aan elke bevoorrading stoppen we en vullen we de bidon bij. Doorheen het Pays des Collines doorkruisen we de bossen van La Houppe, Ten Bosse, het Livierenbos en de zware lus te Frasnes. Hier biken we in het donkere bos op een schuin aflopende singletrack, doorkliefd door boomstronken en waarop het lastig is het evenwicht te houden door het aangenaam pelleke modder dat ons ferm doet schuiven. Inderdaad, afgelopen nacht is er hier een zware storm geweest met alle gevolgen van dien. "Avontuurlijk" is het minste wat je kan zeggen van deze passage, ahum!

Na 70km laat ik duidelijk merken aan Lode dat mijn pijp uit is en dat hij zich maar eens mag laten "gaan".

We krijgen nog 16 zware kilometers onder de wielen geschoven (er is hier eigenlijk NIKS plat miljaarde!) en het is voor mij vechten tegen de krampen terwijl vreemde wezens mij vanuit de bossen gadeslaan en mij hard treffen met de klop van de hamer ... meermaals ... poeh nie plooien, bijten verdorie!!!

Lode rijdt binnen na 4u19min en is zowaar 3de, vernemen we later. Hier zat eigenlijk een overwinning in, want het scheelde maar anderhalve minuut met de 1ste.

Toch proficiat Lode! Drie minuten later bol ik, volledig groggie, binnen als 6de.

Het dient gezegd te worden, het zijn niet de Ardennen, maar onderschat den dezen nooit, want we krijgen toch uiteindelijk meer dan 1600 hms op 86km en ze halen alles uit de streek. Dikke proficiat aan de organisatoren!

Bike ze, in ze woodz!

Kurt

Uitgelichte berichten
Recente berichten