BK XC te Ottignies

Het voorbije weekend was het zover, het Belgisch kampioenschap cross country met als gastheer Ottignies. We kregen een prachtig maar o zo zwaar parcours voorgeschoteld, een rondje van 6km lang en met 300 hoogtemeters.

Eerst was het aan Jurgen Van Den Bon en Steven Dumoulin om zich te bewijzen bij de masters 1. Jurgen kwam de eerste ronde goed door rond een 17e positie. Het ging alsmaar beter voor Jurgen die een parcours op zijn maat vond... Bèrelastig! De tweede ronde kwam hij door als 13e en je zag in tegenstelling tot vele andere dat er nog “snee op zat”! Hij reed niet ver van een top 10 plaats maar helaas brak hij net voor de laatste ronde zijn pedaal af. Steven Dumoulin (alias Zwarte Piet) werd 24e.

Even later was het Robin zijn beurt bij de fun A. Op de startklim zat hij rond de 6e positie, maar al snel werd duidelijk dat het niet zijn dagje was. Iedere passage moest hij plaatsen vrijgeven en even later stapte hij dan ook uit de wedstrijd. Spijtig want samen met Bart Goudeseune was het de enige beachbiker die kans maakte op een top 5 plaats.

Om de zaterdag af te sluiten ging Bart Goudeseune om 18u30 van start in de open wedstrijd, waar hij na een knappe koers tweede werd op 14 seconden van winnaar Martin Depuis.

Zondag ging ik (Milan) als eerste van start met als doel een top 15 plaats in de brand te slepen. Na de wedstrijden van zaterdag te zien had ik al door dat ik moest doseren en na de startklim deed ik dat dan ook, ik ben als 15e doorgekomen en reed samen met een groepje van 3. Ik voelde al snel dat ik de betere was en ging er in de tweede ronde van door. In de laatste ronde was het nog een spannend gevecht tussen Niels Vanpol en mezelf voor de laatste top 10 plaats, we waren zeker aan elkaar gewaagd maar op de laatste klim trok ik uiteindelijk aan het langste eind.

Als laatste ging Björn Rondelez van start bij de elite waar hij een sterke wedstrijd reed zonder enig verval. Mooi moment was toch toen hij voor onze neus de nomadesk renner “Pieter Broeckx” met stijl voorbijging in de meest technische afdaling van het parcours. Uiteindelijk werd hij knap 17e.

Uitgelichte berichten
Recente berichten