Toertocht te Cuesmes

De toertocht hadden we genoteerd op onze kalender voor het clublaureaatschap, sterk plan!

Björn was de chauffeur van dienst tot de dag voordien zijn auto het moe was om iedere keer al die fietsen te vervoeren en naar alle uithoeken in België te rijden. Gedaan met carpoolen!

Via Jurgen werd iedereen verwittigd die zou meegaan met Bjorn wat bij Pieter tot een slapeloze nacht zorgde. Wie zou hij nu midden in de nacht opbellen, zou hij zelf rijden (maar de gps lag niet thuis en de moderne mens kan geen kaarten meer lezen), zou hij achter iemand rijden? De oplossing kwam 's morgens vroeg : meerijden met Rado, oef. Rado samen met Pieter en Peter Coddens (ja ja, die heeft ook zijn fiets terug van onder het stof gehaald) naar Cuesmes dus.

Erik stond daar al de dag voordien met mooi uitzicht op het buitenverblijf van Robin, hij had zelfs een veranda aangebouwd! De Beachbikerrenners zouden de zondag deelnemen aan een XC wedstrijd op een heftig parcours op en rond een mijnterril. Op zaterdag was alles mooi berijdbaar, maar de regen van de zaterdagnacht had het parcours herschapen in een modderpoel met de nodige glijpartijen tot gevolg. En we hebben het geweten!

Met een halfuurtje vertraging (Rado had de pijlen gemist naar de start) om 10 uur vertrokken voor de 85 km. Dat was althans de bedoeling.........

Het begin van de tocht was veelbelovend maar toch was het opletten geblazen voor de bepijling. Enkele keren moesten we bruusk in de remmen gaan om een afslag naar links of rechts te nemen, wat enkele hete momenten opleverde. De eerste mijnterril was heavy stuff, klimmen van 25 to 30 %, stevige afdalingen. En zo ging het maar door, heel mooie technische en zware stukken om de vingers bij af te likken, met een fantastisch mooi aangelegd mtb parcours na de bevoorrading als hoogtepunt. En we waren nog niet eens halverwege! Maar dan begon de miserie : kilometerslang ploeteren door ondergeregende bospaden (met dank aan de regen van afgelopen nacht) zoog de energie uit ons lijf. Wat waren we blij toen we uit het bos kwamen en de volgende bevoorrading zagen. Alhoewel, de bevoorradingen waren zeker niet iets om naar uit te kijken : povere bedoening. Daar werd trouwens ook beslist om de 85 km niet verder te volgen want we waren van plan om te supporteren voor onze renners die van start gingen om 15 uur, we gingen dit anders niet meer halen. De mooie technische beklimmingen en afdalingen stelden ons door de gladde ondergrond verder op de proef. Man, wat moet dit fantastisch zijn als het er een beetje droger bij ligt! Aan de laatste splitsing beslisten Pieter, Peter en Erik om de 65 km te volgen, onvermoeibare

Rado zou voor de 78 gaan, verlost van het blok aan zijn been (Erik) zou hij eens gas geven. Wat waren we blij dat wij geopteerd hadden voor de 65, bij de aankomst begon het ferm te regenen en wij waren juist op tijd binnen, Rado had iets minder geluk. Onze renners zijn dan maar van start gegaan in de regen en zonder supporters, die zaten lekker droog in de Mobilhome naar de aankomst van Luik-Bastenaken-Luik te kijken, mooi voorzien van de nodige spijs en drank door Leentje. Bij aankomst hoorden we trouwens nog het slechte nieuws dat Rik Vincke zwaar gevallen was en naar de kliniek afgevoerd werd waar een breuk in de nekwervel werd vastgesteld. Intussen is Rik al terug thuis waar hem een lange en zware revalidatie wacht : veel moed Rik!

Samengevat : een van de mooiste marathons die je kan rijden redelijk dichtbij thuis, maar het weer moet een beetje meezitten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten