De Panne Beach Endurance

(foto's www.depanne.be)

1200 moedige deelnemers staan aan de start van de 20ste Beach Endurance , de start was al om 9u30 , Dat wil zeggen dat we allemaal vroeg uit ons bedje mochten kruipen, maar de thermometer zegt al dat het 12 Graden is, maar door de stevige ZW-er die er stond, voelde dit wel iets frisser aan. Het beloofde een harde wedstrijd te worden.

Doordat ik al een paar jaar niet meer mee heb gedaan moest ik plaats nemen in box 2 , Geen ramp , door de stevige tegenwind zou ik wel kunnen opschuiven in het peleton . De groep werd op gang geschoten en weg waren we voor 52km hard labeur. De kopgroep is omvangrijk , eigenlijk te groot , hierdoor gebeuren er regelmatig valpartijen en is het vechten om positie te behouden.

Aan het keerpunt in Bray-Dunes kan in me in de top-15 nestelen, eens op de dijk is het met de gas volledig open, eens op het strand worden snelheden tot 60Km/u gehaald, de 42-11 Draait over z’n toeren om bij de groep te blijven.

Bij het ingaan van de 2 Ronde kunnen Bjorn en nog enkele renners ook de aansluiting maken, de samenwerking is niet optimaal. We komen uiteindelijk 5OM tekort om de aansluiting te maken met de kopgroep .

Eens wind mee is het terug alles geven om maar ook bij de groep te kunnen blijven,

Bij het ingaan van de 3de ronde is er niet veel veranderd, maar op een goeie 1km van Bray-Dunes stokt het tempo volledig, hierdoor kan Kevin VanHoovels nog net op tijd terugkeren bij onze groep ( wat een inhaalrace ) eens wind mee is het koers op scherpst van de snee, niemand geeft elkaar een duimbreedte meer toe, maar toch zijn er enkele die moeten lossen, Na de camping in Frankrijk rij ik rond de 2de van de groep op op het strand en besluit volle bak door te rijden, ik kan een klein gaatje slaan, maar kan gewoon niet sneller rijden omdat ik geen versnellingen meer had, net voor het indraaien aan de Surfclub komen er nog enkele renners over me, ik breek net niet, bij het oprijden van de zandstrook richting finish is het vat wel leeg, het was meer strompelen om nog vooruit te gaan, Bjorn , sterke loper als hij is klopt me net ! Kevin kan nog 8ste worden, Bjorn 13de , ik 14de , Jurgen 24STE, David 26STE , Bart V 27STE , Milan 30ste , Jeffery 35ste , Steven 37ste , al de renners in top 40 !!!

Een zware wedstrijd met terug veel Blauw vooraan !! chapeau aan alle blauwtjes , ook bedankt aan alle supporters van de Blauwtjes die ons erdoor geholpen hebben!

Uitslagen:

1) Bram Imming

2) Timmoty Dupont

3) Jelle Hanseeuw

8) Kevin Vanhoovels

13) Bjorn Rondelez

14) Robin Vandenbogaerde

24) Jurgen Vanden Bon

26) David Osaer

27) Bart Vanhecke

30) Milan Levecke

35) Jeffrey Goethals

37) Steven Dumoulin

75) Brecht De Fauw

82) Rik Opsomer

128) Matthias Selders

220) Johan Deschepper

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square