Twins Beach Race - Bredene

(foto's Danny Landschoot)

Na een weekje herstellen van een zware strandrace in De Panne, mochten we alweer de benen strekken op het strand van Bredene, de Twinsclub stond in voor de organisatie van de Beachclassic .

Het parcours is bekend, maar de organisatie had het parcours omgedraaid omdat er melding was van een zeer strakke ZW-wind , die is uitgebleven, maar er stond toch nog een redelijk windje.

Om 14u werd het startschot gegeven voor 4 rondjes van 10Km puur strandplezier, 400 renners trokken zich op gang en meteen was het met hoge vaart richting Oostende .

Aan de halve maan kan ik me goed vooraan plaatsen, eens op het asfalt is het terug richting bredene langs de dijk , en dit aan een serieuze snelheid, Bart en ik kunnen mooi aanpikken in de kopgroep , aan het Duinengat kiest bijna iedereen het spoor die vlak tegen de duinen ligt , ik rij rechtdoor richting het harde zand en zie dat ik sneller ben, bij het oprijden van post 3 ( astrid ) moet ik lossen vanbij de kopgroep, Bart die het andere spoor had gekozen verloor ook wat terrein .

Bij het oprijden van het strand aan de Hippodroom kunnen we een kleine groep vormen van een man of zes, met oa Ronan van Zandbeek, Bert de Backer ( Giant –Alpecin) , Seppe Odyn, en Tim Declerq ( prof bij topsport-vlaanderen ) het tempo ligt direct hoog en we draaien vlot rond .

Bij het ingaan van ronde 2 verliezen we 3 renners, en zijn we nog met z’n vieren, het draait super goed rond , we komen niet dichter meer op de kopgroep en rijden verder weg op een grote achtervolgende groep waar oa Jurgen, Milan, Bart zitten,

In de 3de ronde verliezen we nog 2 renners , Seppe Godyn en ikzelf blijven over, we besluiten gewoon tempo te blijven rijden, even later kan er terug iemand aansluiten en zijn we weer met 3.

Halverwege de laatste ronde geeft Seppe Godyn er een stevige snok aan in de duinen, het is alles geven om in z’n wiel te blijven, de 3de man moet lossen van de groep, bij het oprijden van het strand kan Tim Declerq nog net aansluiten en we gaan met z’n 3 naar de meet . Bij mij is het beste wel weg , ik besluit te pokeren om later aan te gaan in het zachte zand, maar ze leggen het tempo zodanig strak dat er van wegspringen geen sprake meer is , eens in de loopstrook springen de krampen rond m’n oren en moet me neerleggen bij een 11de plaats .

In de achtervolgende groep kan Bart zich loswerken, mede door de ploegenspel van de andere , mooi om dit te zien !!

Bart V eindigt 15DE , Milan 17DE , Jurgen 18DE , David 31ste , Steven 43STE , Bart die een mindere periode had door ziekte en wat pech 122ste

Een mooi resultaat als je ziet hoe hoog het niveau wel was op deze strandrace .

Uitslagen:

1) Richard Janssens (Ned.)

2) Joris Massaer

3) Tiesj Benoot

11) Robin Vandenbogaerde

15) Bart Vanhecke

17) Milan Levecke

18) Jurgen Vanden Bon

31) David Osaer

43) Steven Dumoulin

47) Brecht De Fauw

96) Johan Deschepper

122) Bart Goudeseune

168) Mathias Selders

Uitgelichte berichten
Recente berichten