Clubweekend - Oostende - Westouter - Oostende

zaterdag 20 tot zondag 21 september 2014

Op zaterdag 20 september trokken we met de Beachbikers voor de 2e keer op clubweekend. En net als de vorige keer trokken we richting Westhoek. Het parcours was veranderd bij de vorige editie en de slaapplaats was verhuisd naar Ieper. Voor de rest veel offroad, veel km’s en een lang lint blauwe mannen.

S’morgens was de mist nog aanwezig maar gelukkig viel de temperatuur goed mee maar toch moesten we de eerste 60 km afwerken in deze grijze, mystieke sfeer. Pas bij de eerste bevoorrading in Vleteren kwam de zon piepen en al vlug steeg de temperatuur. Van 16° ging het al vlug boven de 20°.

En met een lang stuk onverhard dat bijna duurde van Vleteren tot de Catsberg ging de innerlijke temperatuur ook een stuk de lucht in. Hier en daar gingen de mouwstukken naar beneden, vestjes stonden opeens open en waren de bidons vlugger leeg of voorzien. Gelukkig volgde de volgende bevoorrading snel, enkel de dubbele beklimming van de Catsberg zat in de weg.

Na deze wel gekomen bevoorrading trokken we nog eens over de Catsberg en van hieruit volgden de hellingen zich snel op. Zwarteberg, Vidaingenberg, Rode berg, tussendoor moesten we aan de kant voor de koers, keizer der juniors, Scherpenberg en zo reden we naar de laatste bevoorrading. Daar konden we rustig op adem komen om zo samen naar Ieper te trekken om zo dat 1 af te sluiten. 6u fietsen en 130 km stonden op de teller.

S’avonds trokken we naar Ieper om iets te eten en om de Last Post te bezoeken. Nadien werden de vochtreserves nog wat aangevuld om nadien te kunnen nagenieten van een welverdiende nachtrust.

Zondagmorgen was er in Flanders Lodge een uitgebreid ontbijtbuffet zodat de benzinetank goed kon bijgevuld worden.

Zo konden we met enkele minuten vertraging vertrekken richting Heuvelland. Niet het mooie weer van gisteren want het had geregend in de nacht en s’morgens was het nog wat triestig. De temperatuur was ook wat frisser en de wind was ook wel krachtiger. Gelukkig hadden we eerst windaf richting Kemmel. Daar deden we een dubbele Kemmel beklimming met tussendoor de Monteberg. Jammergenoeg reden we in de afdaling naar de Monteberg door gesnoeide doornstruiken en hadden we een collectief banden probleem. 10 stuks in het totaal met Diedrik, Wim en Lander die voor de dubbele voor/achter gingen.

Na deze onverwachte pauze hadden we wat later de 1e bevoorrading boven op de Kemmel. Na deze beklimming volgden nog de beklimming naar Nieuwkerke. Dit niet vooraleer we nog een bejaard koppeltje moesten helpen die hun caravan verkeerd parkeerden op de Monteberg. Na dit euvel en de passage van Nieuwkerke moesten we nog de bijna onmogelijke beklimming doen te Ploegsteert en daarna nog een duwtje tot bovenop Mesenberg. Ondertussen hadden we gevoeld dat de wind goed blaasde en het geen simpele terugtocht ging worden naar Oostende. Gelukkig waren de meeste hellingen opgesoepeerd en ging de weg hier en daar gewoon nog wat glooiend op en neer.

Na Mesen volgden enkele langere stukken over de weg om toch wat snelheid en kilometers af te werken. Na nog een lekke band te Zillebeke was er in Ieper de 2e bevoorrading. Lekker in het zonnetje. Van hier moesten we nog een kleine 60 km afwerken om terug in Oostende te raken. Via Langemark, Houthulst was er in Klerken de laatste bevoorrading aan de Vredestoren. Deze was welkom, enkel jammer dat de zon ons hier in de steek liet. Zo kwamen we na ongeveer 5u20 fietsen terug in Oostende waar bij enkele de tank leeg was en bij andere nog een spurtje vanaf kon.

Op deze tocht konden we mooi rekenen op Danny en Davy die de bevoorradingen mooi verzorgden, alleen was Danny serieus ontgoocheld dat hij door een blessure ons niet kon vervoegen op de tocht zelf.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square