De Panne Beach Endurance

De 2016 editie van de strandrace van De Panne werd een serieus ingekorte wedstrijd. Door de hevige wind besloot de organisatie de wedstrijd in te korten van 3 ronden naar 1 ronde. Dit wil zeggen, 18 km i.p.v. de geplande 56 km.

Met een serieus briesje in het snoetje vertrokken om 11u zo'n 1200 deelnemers richting Bray Dunes. Daar was het vechten om een plaatsje te hebben op de dijk en dan was het één lange sprint naar De Panne.

Milan Levecke overleefde als enige de starthectiek en raakte in een goede positie in Frankrijk. De overige Beachbikers volgden in tijd niet veel verder maar in plaatsen was dit een ramp. Opschuiven was voor de meeste niet meer mogelijk tot we in de Zeecamping kwamen in De Panne waar er nog een 2-tal km terug windop gereden moesten worden.

Daar maakten Jurgen en Björn nog even aanspraak voor een top 20 plaats maar door allerlei toestanden die niet horen in een wedstrijd raakte nog een grote groep bij hen en was het kalf verdronken.

De meeste deelnemers hadden zeker geen voldaan gevoel met 40 à 45 min wedstrijd en 18 km. De organisatie had beter beslist om iedereen nog eens naar Frankrijk te laten rijden. Dan pas ging bij de meeste deelnemers enige tekenen van vermoeidheid opgetreden zijn. En gevaar, nee, eigenlijk viel het echt goed mee.

(foto's Danny Landschoot)

Uitslag Beachbikers

13. Milan

35. Jurgen

42. Björn

58. David

70. Steven

72. Jeffrey

188. Johan

212. Mathias

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square