BK Strandrace - Bredene

Strandrace Bredene & Bray Dunes.

Voor de 2e keer in de geschiedenis werd het Belgische Kampioenschap Strandrace georganiseerd. Na Oostende was dit jaar Bredene te gast. Er werden 3 ronden gereden, samen goed voor 60 km, masters en juniors en dames moesten een rondje minder doen en kwamen op 40 km uit.

Een niet al te groot peloton vertrok deze morgen om 10u richting Wenduine waar de deelnemers het keerpunt hadden op de dijk. Dus éénmaal op en éénmaal af het strand. Hier scheurde de groep in diverse stukken en er ontstond een kleine kopgroep met o.a. de uittredende kampioen Van Lerberghe, Devolder, Massaer, Himpens, ...

Geen Beachbikers in deze groep maar Jurgen bracht de achtervolgende groep terug en zo was alles bijna te herdoen. Voor de aansluiting raakten toch Van Lerberghe en Hanseeuw voorop. De beslissing vooraan was gevallen. Enkel Massaer raakte nog bij de kop en nadat Hanseeuw lek reed streden zij voor de titel.

In de achtervolging was Milan ondertussen teruggeraakt samen met Jurgen en in deze groep werd er gestreden voor het brons.

Vooraan was Massaer de beste in de losse zandstroken maar Van Lerberghe reed zodanig rap op de rechte stukken dat hij op het einde Massaer kon losrijden en solo naar zijn 2e titel reed.

Voor de 3e plaats werd het een spannende spurt tussen Milan en Decaesteker die nipt werd verloren door Milan. 4e. Een ondankbare plaats, en zeker als je met deze plaats eerste belofte wordt.

Bij de dames won Grace Verbeke en bij de masters won Devolder.

In het Franse Bray Dunes werd er op hetzelfde moment ook op het strand gestreden. Daar stonden 3 Beachbikers aan de start. David Osaer werd 6e en Steven Dumoulin werd 8e. Hendrik Versluype werd 68e.

Uitslag BK:

60 km

1) Van Lerberghe

2) Massaer

3) Decaesteker

4) Milan

15) Jurgen

40) Jeffrey

52) Robin

63) Mathias

40 km

31) Johan

6) Dames: Sophie

(foto's Danny Landschoot)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

De Kust Trail wordt opnieuw uitgesteld tot de Covid crisis het toelaat om terug mensen samen te brengen.