Clubkampioenschap 2016 + Kerstrit

Aangezien we dit jaar nog geen clubkampioenschap georganiseerd hadden en de tijd serieus begon te dringen besloten we de combinatie te maken van Kerstrit met clubkampioenschap. Geen lange wedstrijd maar een meer ludieke wedstrijd over 3 onderdelen. Een tijdrit, een surplace en een afvalling op en in de piste van Oostende.

Ondanks een mooi ledenaantal hadden we maar 12 moedigen die besloten deel te nemen. Jammer omdat het toch wat werk kost om iets te organiseren.

In de tijdrit had Niek de beste tijd.

Na de tijdrit volgde de surplace en opnieuw was Niek de beste hierin. Dus het ging spannend worden voor de afvalling.

Na de 2 ronden achter Bjorn (met valpartij op de glibberige piste) volgde de eigenlijke afvalling waarbij telkens de laatste de wedstrijd moest verlaten. Niek miste wat zijn start en raakte nooit meer vooraan. Milan viel direct aan na de 2 opwarmingsronden maar kon dit niet volhouden en de finale werd spannend met Milan, Jurgen, Robin en Jeffry die gingen strijden voor de winst in dit onderdeel. Niek werd ondertussen afgevlagd met een 5e plaats. Dus het ging spannend worden voor de eindzege.

In de 3e laatste ronde was het precies of Milan het niet ging halen maar in de laatste bocht kon hij zich toch plaatsen om door te gaan. In de voorlaatste ronde moest Robin het nipt afleggen tegen Jurgen en Milan en in de eindspurt bleek Milan de vlugste en dit was tevens genoeg om voor het 2e jaar op rij clubkampioen te worden.

Na de inspanning volgde nog een rustig ritje door de duinen naar Mariakerke en we sloten af met een drankje in het Oud Vliegveld.

Zalig Kerstfeest.

(Uitslag vind je terug op de "Archief pagina")

Uitgelichte berichten
Recente berichten