Beachrace Middelkerke

In Middelkerke stond de laatste strandrace van 2016-2017 op de agenda op het trainingsparcours van de Beachbikers. Dus stonden we toch misschien met enige verwachtingen aan de start maar met de logische kijk op uitslagen van de ganse winter wisten we dat een podium al bijna onmogelijk was. Dus moesten we mikken op een top 10 plaats.

Het was volgens de thermometer een ideaal fietsweer met 15° en wat zon maar op het strand stond er toch een gure west-zuidwesten wind van zo'n 5 Beaufort. Dit betekende dat de start super snel ging zijn met enige zin voor risico's op de golfbrekers.

En dit betekende ook dat de windop op het strand een echte marteling zou worden.

Om 13u werd er gestart met zo'n 270 deelnemers wat eigenlijk wel een ideaal pak is voor een westrijd met veel single tracks.

Na het keerpunt in Middelkerke werd een ruime kopgroep gevormd met toch wat blauw vooraan. 6 van de 10 blauwtjes zaten vooraan en op de strandopgang Lombardsijde scheurde de groep in stukken. Milan zat het best geplaatst en zat zo in de kopgroep. Verder volgden Jurgen en Bjorn en nog wat verder Bart en David.

Na de eerste doortocht zaten nog zo'n 20 man binnen de minuut dus kon er nog veel gebeuren. Ondertussen waren wel Jansens en Vermeersch ontsnapt en reed Massaer alleen in de achtervolging. In de eerste achtervolgde groep zaten Jurgen, Milan en Bjorn.

Bij het ingaan van de single track zone was het voor de knikkers en raakten Bjorn en Milan in het 2e deel van de kopgroep. In het militaire kamp raakte Bjorn nog net bij het eerste deel maar opschuiven was niet meer mogelijk en werd hij 9e.

Milan 12e en Jurgen 14e.

Bij de dames werd Sophie 4e.

Uitslag:

  1. Richard Jansen

  2. Gianni Vermeersch

  3. Joris Massaer

9. Bjorn

12. Milan

14. Jurgen

18. Bart Vanhecke

21. David

52. Matthias

106. Alain

111. Johan

167. Sophie en 4e dame

168. Hendrik

Foto's (Danny en Veronique)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square