Alps Epic (maandag 3 tot zaterdag 8 juli)


Afgelopen week stond in "Les Hautes Alpes" de 2e editie van de Alps Epic op het programma. Een meerdaagse mtb-wedstrijd in duo-vorm.

3 Beachbikers stonden er aan de start. Jurgen en Jeffrey vormden het volledige Beachbikers duo en Bjorn stond er met Xavier Vermeeren (ex-Beachbiker) als team West-Vlaanderen.

Wat we vooraf wisten dat het bergop ging en dat de organisatie eten en slaping gaf maar hoe alles in elkaar zat hadden we geen idee. Gelukkig hadden we al wat ervaring met meerdaagse evenementen zodat we niet echt voor verrassingen konden staan.

Jurgen en Jeffrey kozen voor het Black packet. Dit was met ontbijt, wedstrijd en avondeten + overnachting in de betere plaatsjes en Bjorn koos voor het Blue packet waarvan enkel de overnachtings formule anders was. Daar sliepen we in groepsverblijven maar dit viel nog mee. 2 keer een kamer met 3 en 2 keer een kamer van 4 en 1 keer een kamer van 2. Enkel wist je niet wie er nog op de kamer zou liggen (dus beter vooraf afspreken met andere Belgen) maar telkens in hotel of appartement.

Het eten was zeker niet slecht, een goed ontbijt, avondeten soms iets minder maar bij aankomst kon je kiezen uit een uitgebreid buffet van vlees, pasta en massa's groenten en dessert.

In het deelnemerspakket zat er ook nog een service dat de fietsen gepoets werden en was er gratis massage. Ook kon je 2 keer je kledij laten wassen in de meerdaagse. In het pakket zat dan ook een sportzak, rugzak, wasnet, koerstrui en voor de finishers een t-shirt. Verder kreeg je elke dat een tracker zodat het thuisfront je kon volgen tijdens de wedstrijd.

Wat iets minder oké was de bepijling die met momenten pover was en moest je soms terugvallen op je GPS en op de bevoorradingen die soms ver in tijd uit elkaar lagen was de keuze eerder beperkt.

Het parcours was niet voor de gewone sterveling. Enige mtb-ervaring was zeker nodig. De beklimmingen vielen mee op bredere paadjes maar de afdalingen waar heel technisch en op wandelpaden. De meters te voet vielen mee. Enkel de laatste dag moest je een 20-tal minuten tevoet omhoog. Dat was meer minuten of de dagen ervoor samen.

Op sportief gebied werden Bjorn en Xavier 13e algemeen en 5e bij de masters 40+ en Jurgen en Jeffrey werden 23e maar zonder dat ze elkaar uit het oog verloren in dag 2 en 3 waardoor ze tijdsstraf kregen konden ze 16e worden.

Wie er zelf naar toe wil gaan. Hou rekening met de technische afdalingen, langere beklimmingen, hoogte en neem sterke banden mee. Je krijgt er een goede organisatie voor terug met super mooie tracks, lekker eten, vergezichten en etappes van 70 km waar je als recreant al snel 7u op je fiets voor zit.

Website: www.alpsepic.com

Foto's Alps Epic organisatie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square