BK strandrace te Middelkerke

Op 27 januari stond voor de 3e keer het BK strandracen op de kalender. Deze vond plaats in Middelkerke op ons vast trainingsparcours. We konden niet starten in volledige sterkte door ziekte van Robin en Milan die door omstandigheden zich niet kon inschrijven. Wel aan de start stonden Jurgen, Björn, Maxim, Jeffrey en Mathias.

Net als de ganse winter al stond er terug een goed voelbare bries en met de windaf werd er direct aan een hoog tempo gestart. Met de golfbrekers was het oppassen en aan het keerpunt in Middelkerke ontstonden de eerste breuken. Niemand in de kopgroep maar dankzij het werk van Björn, Jurgen en de Nederlanders van het Imming team kwam alles terug samen. Er was bij de andere deelnemers een heel passieve houding van koersen.

Bij het 2e keerpunt in Lombardsijde ontstond er terug een kopgroep en daar zaten Maxim en Björn in. In de groep erop volgden Jurgen en Jeffrey. Toch was de goede vlucht vertrokken en kon niemand meer terugkeren. Jammer genoeg werd het geen topdag voor de Beachbikers. Maxim had een lekke band in de laatste halve ronde en Björn die streed voor de titel bij de masters moest de kopgroep laten rijden in de laatste 4 km.

Uitslag:

  1. Dupont T.

  2. Commeyne D.

  3. Salomein J.

12. Rondelez B. (brons bij de masters)

22. Vanden Bon J.

37. Goethals J.

69. Selders M.

Foto's: (fotocredit Katrien Quartier)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square