Mountainbike Beach Challenge Knokke

Op 2 september 2017 begon het strandrace seizoen in Oostende met onze eigen wedstrijd en vandaag sloot Knokke deze winter van strandraces af met hun 20e editie.

In het verleden was Knokke ons al dikwijls gunstig gezind maar in de wedstrijden voor Nieuwjaar bleven de resultaten wat afwezig. Maar na Nieuwjaar keerde het tij en konden we toch in elke wedstrijd iemand op het podium zetten.

Zo'n 500 deelnemers stonden aan de start in Knokke op de 3 verschillende afstanden en de weersomstandigheden waren eigenlijk perfect. Weinig wind, een aangename temperatuur maar wel een zwaar strand. Door de sneeuw en gepaarde ijzel van vrijdag en zaterdag die niet weg was hebben ze het parcours in laatste instantie moeten aanpassen en hierdoor werden de heuveltjes in Duinbergen geschrapt.

Om 10u was er start en al vrij vlug reed er een kleine groep weg met o.a. Joris Massaer weg. Daarachter een groot peloton met 4 Beachbikers in. Bij iedere op/af passage van het strand verkleinde de groep maar de 4 Beachbikers bleven standhouden al was dit niet zonder moeite.

Na 2 rondjes was er finish voor de 32 km en daar was het eindelijk bingo voor de ploeg. Milan won in een pittig spurtje met Christophe Vandamme. Verder was Mathias 16e en Johan 20e.

Op de lange afstand (3 rondjes) was Maxim op weg naar een top 10 plaats maar een lekke band besliste hierover anders. Hij kon gelukkig nog verder rijden maar strandde op een 14e plaats. Jurgen was 17e en Bjorn 18e.

Foto's: (Danny Landschoot)

Uitslag:

32 km

1) Milan Levecke

2) Christophe Vandamme

3) Alexander Chamon

16) Mathias Selders

20) Johan Deschepper

48 km

1) Joris Massaer

2) Benoit Daeninck

3) Giorgio Dhoore

14) Maxim Gosseries

17) Jurgen Vanden Bon

18) Bjorn Rondelez

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square