LCMT 2018

Van vrijdag 11 mei tot zondag 13 mei stond de 20e LCMT mountainbike meerdaagse op de Belgische kalender. In het verleden passeerden reeds veel Beachbikers de revue en dit jaar stonden we met een beperkte aanwezigheid aan de start. Jurgen, Maxim en Björn deden de competitie versie mee en Danny met jaren dienst in de LCMT de recreatieve versie.

Op dag 1 was er een nieuwe rit uitgestippeld over 95 tal km en 2500 hm. Al in de startklim ontstond er een kopgroep van 4 maar kort daarachter reden we met de 3 competitie blauwtjes in de achtervolging. Toch ging het iets te snel voor Jurgen en Björn en zij reden op eigen tempo iets na de 2e groep. Björn had de pech om lek te rijden en zo toch wat tijd te verliezen. Aan de finish won Kristof Houben de eerste etappe en werd Maxim 4e, Jurgen 8e en Björn 19e.

Op dag 2 was er de jaarlijkse rit naar Clervaux in een volledig a-typische Ardennen rit maar wel met toch opnieuw 2500 hm en 90 km. Rond Clervaux was het parcours technisch met enkele mooie single tracks en stijle afdalingen en beklimmingen. De heen- en terugweg van en naar Houffalize werd op enkele snelle stukken verreden wat zorgde voor een grote groep in het heenrijden en waar er af en toe toch taktisch werd gereden.

In deze omstandigheden kon Jurgen wegrijden met nog een renner en zo kon hij met vrije baan beginnen aan het Luxemburgse gedeelte. Kristof Houben maakte echter de sprong en zo ontstond er een kopgroep van 3. Björn kon in het technische gedeelte ook de sprong maken en zo kwamen we met 2 blauwtjes in de kopgroep van 4.

In de laatste 25 km was er nog één zware helling en daar trok Houben door en kon Björn nog aanpikken. Aangezien helemaal op het einde er een technische afdaling was geloofde Björn in de overwinning. Jammer genoeg moest Björn op 5 km van het einde afhaken op een klein klimmetje met kramp. Hij probeerde nog terug te komen en dit lukte net niet na de afdaling maar hij kwam net te laat om te beginnen spurten. Terug 2e net als vorig jaar. Houben won terug en versterkt hierdoor zijn leiderspositie. Jurgen werd 3e en Maxim 6e.

Dag 3 was net als vorig jaar 3 lussen in en rond Houffalize. Een goede 80 km en net geen 2100 hm stonden voor de wielen. En het werd nog iets zwaarder vandaag want het had geregend en er volgde nog regen tijdens de wedstrijd.

Jurgen en Maxim hadden een goede dag en na het niet starten van Kristof Houben kwam Jurgen in pole positie voor de overwinning.

Jammer genoeg reden ze door de motards verkeerd met een ruime kopgroep na lus 1 en moesten ze achtervolgen. Eén renner kon hierdoor profiteren, Rick Van Der Sanden. Hij won ook deze etappe en werd bijna winnaar algemeen. Dit door een beslissing van de organisatie. Hij was op dag 1 ten val gekomen en bij een klein opstootje werd zijn fiets beschadigd en kon hij maar pas ruim een half uur later vertrekken. Hij kreeg echter vermindering van tijd en zo werd het opeens nog nipt voor Jurgen.

Door dit geval misten we wel een uniek podium met de blauwtjes want hierdoor werd Maxim 3e i.p.v. 2e en Björn 4e i.p.v. 3e.

In de rit vandaag werd Jurgen 2e, Maxim 5e en Björn 7e.

Foto's:

Uitslag:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square