Parijs - Roubaix

In het weekend van 9 en 10 juni trokken de Beachbikers naar (het verre) Frankrijk om de 2 jaarlijkse cyclo Parijs Roubaix te rijden van de Véloclub Roubaix. Een kleinere organisatie dat toch meer dan 1600 man/vrouw op de been bracht. De blauwtjes waren met 13 van de 17 leden + buschauffeur naar Péronne om daar de overnachting te nemen. Op zondag werd er al vroeg vertrokken naar de startplaats Bohain voor het ritje van 208 km met meer dan 50 km stenen.

Op zaterdag waren er reeds 3 Beachbikers (Jurgen, Maxim, Björn) met de fiets naar Péronne gereden (210 km) om ’s avonds de rest te vervoegen. Na een goede maaltijd op één van de Péronse terrasjes werd het een korte nachtrust en het ontbijt was ook wat “à la proviste” wegens het vroege uur en het hotel bood dan nog geen mogelijkheden om te ontbijten. En door rij- en rusttijden konden we pas om 6u met de bus vertrekken. Zo stonden we pas iets voor 7u aan de start en vertrokken we eigenlijk als allerlaatste op onze tocht. Na een 15-tal km hadden we al de eerste stenen en zo begon het stofferig tochtje in de mist. We hadden dus pech dat we tot het middaguur in de mist zaten. Gelukkig was het niet al te koud. Bij de eerste bevoorrading hadden we al enkele cyclo-rijders ingehaald maar toch waren ze deze bevoorradingspost al aan het opruimen. Maar er was nog genoeg voor iedereen.

Gaandeweg volgde de km’s op en de stenen en gelukkig zorgden de bevoorradingen voor wat herstel mogelijkheden. Want naarmate het einde naderde en bij enkele blauwtjes het begon te kriebelen om de beentjes te testen was het bij sommige dat de batterijen leeg raakten. Toch bleven we tot op een 2-tal stroken voor de beruchte Carrefour samen om dan alle remmen los te laten.

Na 206 km zat het ritje erop en iedereen raakte zonder kleerscheuren aan de finish. Opmerkelijk was dat we geen lekke banden kenden (wel een leegloper op de piste van Maxim) en Bjorn die zijn velg indeukte als enige met de gravelfiets.

Aan de finish kregen we nog een kassei als 2e grootste buitenlandse delegatie.

Foto's:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square