Sudety MTB Challenge - 22-27 juli - Polen

Van 22 tot en met 27 juli namen Birgit, Jeffry, Milan, Ewout en Maxim deel aan de Sudety MTB Challenge, een 6-daagse wedstrijd in Polen. Jeffry en Birgit reden de MEGA Distance (korte afstand), Ewout, Milan en Maxim de CLASSIC Distance (lange afstand).

Op dag 1 stond een pittige proloog van 20 km en 700 hms op het programma. Dit was meteen de eerste winst voor Jeffry bij de Mega en Birgit werd knap 2de. Bij de classic werd Milan 10e, Maxim 15 en Ewout 17e, allemaal kort bij elkaar.

De eerste 4 ritten in lijn bij de Classic kenden een gelijkaardig verloop; ongeveer 60 km met telkens 2000 hoogemeters, en dan volgde nog de koninginnen-etappe met 2500 hoogemeters over 60 km. De Mega categorie deed ongeveer 10 km en 500 hoogtemeters minder per dag, een verschil dat niet zo groot was. Jeffry won rit 2 en rit 3, en behaalde een 2de plek in rit 4 door in de finale verkeerd te rijden. In rit 5 sloeg echter het noodlot toe, en kreeg hij te kampen met 2 platte banden. Gevolg: 1e rit zonder podiumplek en klassement om zeep.

Birgit haalde telkens het podium, maar kwam stevig ten val in rit 4. Ze reed deze rit niet uit, maar ging wel van start in de volgende ritten zonder stuurnummer en finishte telkens bij de 1e 3 dames.

In de Classic categorie reden Milan en Ewout tijdens rit 1 lang samen, en kon Ewout op de laatste klim nog wegrijden van Milan. Ewout strandde zo op de 15e plek, en Milan op de 30e plaats. Ewout reed de verdere ritten zeer constant, kon telkens wat plaatsen opschuiven en bleef gespaard van materiaalpech. Dit leidde tot een mooie … plaats in het algemeen klassement, en een 5de plaats bij de M1.

Milan reed telkens goed mee van voor, maar mistte wat trainingskilometers, en kon dit bijgevolg niet doortrekken in het laatste wedstrijd uur. In de 5de rit kreeg Milan af te rekenen met materiaalpech en een valpartij, wat leidde tot opgave. Milan ging nog van start in de laatste rit, maar een tegensputterende derailleur en de gevolgen van de val lieten Milan vroegtijdig stoppen.

Maxim reed in de 1e rit in lijn een onverhoopte 4de plek. De ritten daaropvolgend kon hij constant rijden en zonder materiaalpech telkens in de top 5 finishen. Door materiaalpech van concurrenten behaalde Maxim een knappe 2de plek in de laatste rit, en bijgevolg ook een 4de plaats in het algemeen klassement en een 3de plek bij de M1.

Ondanks de portie pech bij 2 van onze renners was dit een zeer geslaagde wedstrijd met tal van podiumplaatsen. Een wedstrijd om te onthouden.

Foto's:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square