Mountainbike van Vlaanderen - 10-12 augustus - Oudenaarde


Van 10 tot 12 augustus vond in Oudenaarde voor de 2e maal de "Mountainbike van Vlaanderen" plaats. Een 3-daagse etappe wedstrijd in de Vlaamse Ardennen en daarnaast stond er nog een mooi nevenprogramma op het menu. Zaterdag een toertocht en op zondag wedstrijden voor de jeugd.

Op vrijdag was er een proloog van zo'n 33 km met onderweg 3 chronostukken. Na de start op het podium kon je dus op rustig tempo naar de eerste chrono rijden en daar werd er om de minuut gestart. Dus rijden tegen jezelf en kijken waar je fiets strand. 2 km lijkt niet veel maar dit kan toch tegenvallen. De 2e chrono was iets langer met zo'n 7 km en de laatste chrono was er eentje van 3 km maar de meest technische door een stukje bos.

Leuk om te beginnen en zeker belangrijk met het oog op de zaterdag etappe om in de eerste startbox te kunnen staan.

Op zaterdag werd er laat gestart voor mountainbike marathon gebeuren (12u) en zeker als je weet dat er 2 rondjes van 65 km op je stonden te wachten. Op papier de koninginnerit met offroad beklimmingen van Koppenberg, Taaienberg, Eikenberg maar het zwaartepunt lag toch in Ronse met het Muziekbos. En 2 rondjes in zo'n mooie streek vervelen eigenlijk niet, alleen kan het wel wat zwaar uitvallen. Zeker als je na de rit 2200 hm hebt.

De toertocht op zaterdag deed de rit dat de competitie rijders doen op zondag aan.

Zondag werd er iets vroeger gestart en trok het toch al uitgedunde peloton naar het Kluisbos. Opnieuw voor 2 rondjes maar deze keer maar voor een goede 100 km samen. Het begin van de rit is misschien niet het mooist langs de Schelde maar toch volledig onverhard wat toch voor een inspanning en schifting zorgt. Maar vanaf je de Schelde oversteekt in Waarmaarde komt de Kwaremont in zicht en beginnen de hoogtemeters te lopen. En na de dubbele Kwaremont beklimming begint het mooiste stuk van de 2-daagse met de passage van ongeveer 45 min. in het Kluisbos. Genieten.

Na het Kluisbos volgde nog de Patersberg en de Koppenberg. En na 2 rondjes stonden er toch opnieuw 1800 hm op de teller.

De blauwtjes stonden met 3 man aan de start met Milan, Jurgen en Björn. Voor Milan werd het een trainingsweekend want na zijn Polen omweg stond de fiets wat stil. Voor Jurgen werd het een wedstrijd op adrenaline en werd hij 19e in de eindstand. Björn streed vanaf dag 1 mee voor de overwinning bij de masters en pas in de laatste rit kon hij naar de leiding rijden. En algemeen werd hij 8e.

Foto's: (credit mountainbike.be)

Uitslagen:

https://my6.raceresult.com/87392/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square