End of Summer Beachrace - 30 september


Op zondag 30 september organiseren de Beachbikers hun strandrace. Vorig jaar was er een nieuwe editie nadat we enkele jaren uit rotatie waren.

Duin en Zee op de Oosteroever en nabij het Fort van Napoleon is het centrale punt van de wedstrijd. Daar kun je de renners goed volgen en kun je vlot de oversteek maken naar het strand. Daar is er ook de inschrijving, kleedruimte en de mogelijkheid voor een hapje en een teusje. Na de wedstrijd is er de podiumceremonie.

(scratch, jeugd, seniors, masters en grand masters voor dames en heren)

De start is om 11u op het strand en na een kleine aanlooplus moeten de deelnemers nog 4 rondjes van 9 km afleggen voor de 40 km of 2 van 9 km voor de 20 km (22 km) wedstrijd.

Favorieten komen uit de Belgische strandraceploegen zoals het Laeremans Ednine Cyclingteam met o.a. Giorgio D'Hoore , Kvvvk-Moeder-Lambik Beachraceteam met Belgisch Kampioen bij de dames Terry Frimineur, Team Restaurant Nikolaas - Chaletpark De Blekker met o.a. Michael Jonckheere. Het Vind Cycling Project met Belgisch Kampioen bij de masters Frederik Devolder. Daarnaast krijgen ze stevige concurrentie van het Nederlandse blok van het Strandteam Imming-Agu met Bram Imming en Richard Jansen.

Of kan er iemand anders met de conditie van het wegseizoen de strandracers een loef afsteken. En het parcours leent zich ook ertoe om als XC-mountainbiker op de korte hellingen of technische stukken het verschil te maken.

Naast de renners is het ook een uitdaging om als recreant de uitdaging aan te gaan en vooral te genieten van het evenement op een unieke locatie.

Deelnemen kost 17 euro incl. t-shirt bij voorinschrijving tot 18 september. Daarna kun je nog voorinschrijven tot 21 september zonder t-shirt. Daginschrijving is ook mogelijk en kost 22 euro.

Op dinsdag 25 september om 18u houden we een parcoursverkenning.

Er zijn geldprijzen voor de top 5 scratch man / vrouw en naturaprijzen voor de top 3 van de nevenpodiums. Daarnaast wordt een weekend van Vayamundo verloot onder de aanwezigen na de podiumceremonie.

Duin en Zee

Fortstraat 128

8400 Oostende

www.beachrace.eu

#naeconbvba #sportersbelevenmeer #lingiercomputers #crelan #fietsenmaes #sportoostende #decathlonbrugge #fixfork #triactive #vayamundo #cyclingvlaanderen #oostendsloopcriterium

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square